Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turneul celor Șase Națiuni: Scoția învinge Anglia după 10 ani

scotia_anglia.jpg

Scoția 25 Anglia 13
Scoția a reușit să învingă Anglia pentru prima oară după 10 ani
Image source: 
Reuters

Scoția a creat marea surpriză a Turneului celor Șase Națiuni la rugby învingând Anglia cu 25 - 13 în cea de-a treia rundă, în timp ce Irlanda este acum favorită la victoria finală, după ce a trecut de Țara Galilor cu 37 - 27. Franța a învins Italia cu 34 - 17. 

Scoțienii nu doar au învins, ci au și marcat trei eseuri, pe stadionul Murrayfield din Edinburgh unde nu mai marcaseră un eseu împotriva Angliei din 2004. 

Victoria a fost obținută practic în prima jumătate a meciului, când scoțienii au făcut un joc de excepție, atacând din toate pozițiile distribuitor fiind mijlocașul lor la deschidere Finn Russell și au marcat eseuri prin excelentul centru Huw Jones (două) și aripa Sean Maitaland, restul punctelor veinnd din loviturile de picior ale mijlocașului la grămadă Greg Laidlaw. 

Cu scorul la pauză 22 - 6 în dafavoarea lor, englezii au intrat hotărâți în teren și curând au marcat un eseu prin centrul Owen Farrell care a fost realizatorul tuturor punctelor echipei sale.

Până în final Scoția s-a apărat exact și a mai rușit o lovit, iar Anglia a dat dovadă de o totală lipsă de imaginație. Scor final Scoția 25 Anglia 13.

Irlanda a câștigat meciul cu Țara Galilor la Dublin cu punct bonus, dar diferența de 10 puncte este înșelătoare, ei marcând un eseu pe intercepție cu ultima acțiune a meciului, la scorul de 30 - 27 pentru ei, când galezii presau pentru obținerea victoriei.

În celălalt meci al rundei Franța a pus capăt unui șir de opt meciuri fără victorie învingând Italia cu 34 - 17 la Marsilia, fără să strălucească, într-o partidă în care s-a remarcat în mod deosebit centru Mathieu Bastareaud, în timp ce italienii se îndreaptă din nou către o lingură de lemn.

După trei runde clasamentul arată astfel:

1. Irlanda 14 puncte

2. Anglia 9

3. Scoția 8

4. Țara Galilor 6

5. Franța 6

6. Italia 0 

În runda a patra vor avea loc meciurile:

10 martie, 16:15 (ora României) Scoția - Irlanda

10 martie, 18:45 Franța - Anglia

11 martie, 17:00 Țara Galilor - Italia