Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Stejarii sunt sceptici cu privire la calificarea directă la Cupa Mondială

dsc_6048.jpg

România 62 Belgia 12
Soarta calificării directe depinde de Belgia, echipă pe care Stejarii au învins-o cu 62 - 12
Sursa imaginii: 
Petru CLEJ

Echipa de rugby a României are șanse reduse de calificare la Cupa Mondială din Japonia din 2019, prima șansă aparținând Spaniei. Stejarii își continuă însă în orice caz drumul către Cupa Mondială, având deschisă calea recalificărilor

Victorie previzibilă pentru Stejari în ultimul lor meci din grupa de calificare europeană, 62 – 12 împotriva Belgiei, dar la sfârșitul partidei bucuria era moderată de gândul că Spania are în continuare prima șansă de calificare directă la Cupa Mondială, în caz de victorie duminică la Bruxelles chiar în fața acestei echipe învinse la scor categoric la Buzău de România.

Poate învinge Belgia în meciul cu Spania și să le ofere Stejarilor calificarea directă la Cupa Mondială?

Sincer nu cred, dar să așteptăm până la sfârșit. Oricum ne-am concentrat, știm că mergem în recalificări, avem meciul cu Portugalia și apoi dubla manșă cu Samoa suntem pregătiți și vrem să mergem la Cupa Mondială, ăsta e cel mai important lucru”, a declarat la RFI Valentin Popârlan.

Și tânărul Adrian Motoc, tot din linia a II-a, este și el sceptic cu privire la o victorie a Belgiei în meciul cu Spania.

Cu această echipă nu, dar știm că la meciul cu noi au lipsit câțiva jucători importanți ai acestei echipe, și dacă va veni toată lumea belgienii vor putea, nu chiar să câștige, dar măcar să ia punctul bonus”, a spus Adrian Motoc.

Cel mai optimist cu privire la șansele de victorie ale belgienilor în meciul cu Spania, este Kuselo Moyake, flankerul de origine sud-africană al Stejarilor.

Bineînțeles că au șanse de victorie, ei practică un joc foarte expansiv. Dacă ei reușesc să nu mai facă greșeli atunci când sunt au posesia balonului așa ca astăzi atunci sigur că au o șansă bună”, spune Kuselo Moyake.

Belgia joacă cu Spania duminică la 14 ora României, aceeași oră la care Stejarii joacă cu Georgia, care este calificată de drept la Cupa Mondială.

Meciul cu Lelos contează doar pentru Rugby Europe International Championship, dar pentru a câștiga trofeul  Stejarii trebuie să învingă cu punct bonus la Tbilisi, acolo unde n-au mai câștigat din 2003.

 
Ascultați reportajul realizat de Petru CLEJ la Buzău