Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep în semifinale la Indian Wells

simona.jpg

Image source: 
bnpparibasopen.com

Jucătoarea româncă de tenis Simona Halep (nr 1 WTA) a învins-o pe croata Petra Martic (51 WTA) în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells cu 6-4, 6-7, 6-3 și s-a calificat în semifinalele turneului.

A fost un meci foarte greu pentru Simona, vântul a suflat puternic pe tot parcursul partidei iar jucătoarea croată a reușit să-i țină piept mult timp primei jucătoare a lumii. Românca a dat semne de nervozitate mai ales în finalul setului doi, pe care l-a și pierdut.

În ciuda scurtei discuții pe care a avut-o după pierderea setului 2 cu antrenorul Daren Cahill, care a încercat să o calmeze, Halep a intrat cu aceeași stare de spirit și în setul 3, dând impresia că se grăbește pentru a termina mai repede partida. Scorul ajunsese la 3-1 în setul decisiv pentru croată, care a avut chiar minge de 4-1, scor de la care ar fi fost extrem de dificil pentru Simona să revină. Din acel moment al meciului însă jucătoarea noastră a reușit să-și stăpânească mai bine nervii și a reușit, treptat să reducă decalajul și apoi să preia inițiativa, pe care nu a mai pierdut-o până la sfârșit. În stil de mare campioană, Simona a revenit de la 1-3 la 6-3 în setul decisiv și a câștigat partida.

A fost greu, mai ales din cauza vântului, (Petra) a jucat foarte bine, nici nu știu bine cum am câștigat de fapt, a fost foarte greu... Am refuzat să pierd, cred că de aceea am câștigat”, a spus Simona în interviul de pe teren imediat după încheierea partidei.

Indiferent de evoluția pe care o va avea în continuare la acest turneu, Simona Halep își va păstra locul 1 în clasamentul WTA, după ce principala sa contracandidată, daneza Karoline Wosniaki, a fost eliminată la Indian Wells, încă din faza optimilor, de rusoaica Daria Kasatkina, cu scorul de 6-4, 7-5.

În semifinalele competiţiei, Simona Halep o va întâlni vineri pe japoneza Naomi Osaka, cea care a învins-o pe Karolina Pliskova cu 6-2, 6-3, în sfertul de finală disputat joi dimineaţă.