Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Tiberiu Ușeriu, câștigător al Ultramaratonului Arctic pentru a treia oară

tibi1.jpg

Image source: 
Facebook / Tibi Useriu

Românul Tiberiu Ușeriu a câștigat noaptea trecută pentru a treia oară consecutiv UltraMaratonul Arctic din Canada, cea mai dură competiție din lume.

”Nu contează că unele lucruri se repetă. Ele nu sunt niciodată la fel. Vă multumesc pentru susținere!”, a scris Tibi pe pagina sa de Facebook după terminarea cursei.

El a terminat cu bine cei 618 kilometri ai traseului din acest an, cu 57 mai mulţi decât anul trecut. A parcurs traseul în mai puțin de 173 de ore.

Uşeriu a îndurat condiţii extreme de temperatură, a suferit degerături, umflături ale feţei, dar nu a abandonat cursa, în care au mai rămas doar şase concurenţi pe traseu.

Ceilalţi trei români care au luat startul au abandonat în primele două zile. Tibi Ușeriu devine astfel singurul din lume cu trei titluri la activ, după ce a fost primul şi la ediţiile din 2016 şi 2017.

În urmă cu doi ani a câștigat competiția în 173 de ore şi 40 de minute şi a avut de înfruntat temperaturi chiar şi de minus 62 de grade, iar anul trecut a câștigat cu timpul de 158 de ore.

Ediţia din 2018 a Maratonului 6633 Arctic Ultra este cea de-a zecea, iar startul s-a dat în 8 martie, de la Eagle Plains Hotel. Itinerariul a inclus atingerea Cercului Polar în primele 23 de mile.

Președintele României, Klaus Iohannis, a publicat pe pagina sa de Facebook un mesaj de felicitare pentru Tibi Ușeriu: „Felicitări, Tiberiu Uşeriu, pentru câştigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oară consecutiv, drapelul României este dus pe primul loc în una dintre cele mai dure competiţii sportive din lume. O astfel de performanţă se atinge doar cu determinare şi sacrificii, iar Tiberiu Uşeriu a demonstrat, din nou, că este un luptător”.

1037