Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens în prima manșă a barajului pentru Challenge Cup

timisoara_heidelberger.jpg

Timișoara Saracens - Heidelberger RK
Timișorenii sunt la două meciuri de calificarea în Challenge Cup
Sursa imaginii: 
Timișoara Saracens Facebook

Campionii României la rugby, Timișoara Saracens, dispută împotriva campionilor Germaniei, Heidelberger RK, prima manșă a barajului pentru calificarea în Challenge Cup, competiția europeană numărul 2. Pentru celălalt loc calificativ se înfruntă cele două echipe rusești din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar. 

Meciul se joacă pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara cu începere de la 14:00, ora României, în timp ce meciul dintre cele două echipe rusești începe cu o oră mai târziu la Krasnodar.

Partidele retur au loc peste trei săptămâni la Heidelberg și respectiv Krasnoyarsk. Echipele câștigătoare ale celor două baraje se califică în ediția 2018/2019 a Cahllenge Cup alături de 18 echipe din Franța, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia.

De asemenea, cele două echipe calificate în Challenge Cup vor disputa finala Trofeului Continental pe 13 mai la Bilbao, înaintea finalei Cupei Campionilor.

Ediția inaugurală a acestui trofeu a fost câștigată anul trecut de Enisei STM care a învins pe Krasnîi Yar la Edinburgh.

Tot la sfârșitul săptămânii se desfășoara sferturile de finală ale cupelor europene, ediția 2017/2018 după următorul program:

Cupa Campionilor

Leinster - Saracens (duminică 1 aprilie, 17:30 ora Bucureștiului)

Munster - Toulon (sâmbătă 31 martie, 17:15)

Clermont - Racing 92 (duminică 1 aprilie, 15:00)

Llanelli Scarlets - La Rochelle (vineri 30 martie, 19:30)

Challenge Cup

Pau - Stade Francais (vineri 30 martie, 22:00)

Edinburgh - Cardiff Blues (sâmbătă 31 martie, 19:45)

Connacht - Gloucester (sâmbătă 31 martie, 15:00)

Newcastle - Brive (vineri 30 martie, 22:00)

Meciurile au loc pe terenul primelor echipe.

Sâmbătă 31 martie are loc la Cluj începând cu ora 11 finala Cupei României în care se întâlnesc Baia Mare și CSM București.