Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens 26 Heidelberger RK 20 în prima manșă play-off

fono.jpg

Timișoara Saracens 26 Heidelberger RK 20
Aripa Fonovai Tangimana a marcat unul dintre cele patru eseuri ale timișorenilor
Sursa imaginii: 
Virgil SIMIONESCU

Timișoara Saracens a obținut o victorie la limită, 26 - 20, în fața lui Heidelberger RK în prima manșă a barajului pentru calificarea în Challenge Cup, competiția europeană numărul 2 la rugby. În celălalt meci de baraj Enisei STM a învins pe Krasnîi Yar cu 47 - 22.  

Campionii României au marcat patru eseuri prin Tevita Manumua, Valentin Popârlan, Fonovai Tangimana și Mădălin Lemnaru, trei dintre ele transformate de Jody Rose, în timp ce campionii Germaniei au marcat două eseuri transformate și două lovituri de pedeapsă.

Heidelberger RK formează osatura echipei naționale a Germaniei, deși jucătorii echipei campioane au boicotat cele mai recente meciuri internaționale pe motive financiare. 

În celălalt meci de baraj disputat la Krasnodar între cele două echipe din Krasnoyarsk, Enisei și-a dovedit încă o dată superioritatea, marcând cinci eseuri, față de trei ale lui Krasnîi Yar, mijlocașul lor la grămadă Yuri Kușnariov marcând 25 de puncte. 

Meciurile retur au loc pe data de 21 aprilie la Heidelberg și respectiv Krasnoyarsk, iar echipele învingătoare pe ansamblul celor două manșe se califică pentru ediția 2018/2019 a Challenge Cup, alături de alte 18 echipe din Franța, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia. 

Cele două calificate se vor întâlni în finala Trofeului Continental la Bilbao, pe 13 mai, înaintea finalei Cupei Campionilor, ediția 2017/2018.

În finala Cupei României victoria a revenit lui CSM București care învins pe Baia Mare cu 27 - 26 (după prelungiri, la finalul celor 80 de minute scorul era 19 - 19), într-un meci de un nivel tehnic modest, dar cu o evoluție pasionantă a scorului. 

Partida a fost viu disputată, arbitrul distribuind nu mai puțin de patru cartonașe galbene, iar arbitrajul a fost contestat vehement de unii suporteri băimăreni care au avut un comportament huliganic pe stadionul Iuliu Hațeganu din Cluj.