Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Câte două echipe irlandeze, franceze, galeze și engleze în semifinale

leinster_saracens.jpg

Leinster 30 Saracens 19
James Lowe jubilează după marcarea eseului cu numărul doi pentru Leinster
Image source: 
https://www.rte.ie

În semifinalele ale celor două competiții europene de club la rugby - Cupa Campionilor și Challenge Cup - s-au calificat câte două echipe din Irlanda, Franța, Țara Galilor și Anglia. Sferturile de finală au dat în general câștig de cauză favoriților.

Capul de afiș al Cupei Campionilor l-a constituit meciul de la Dublin dintre Leinster, echipa ieșită cu numărul 1 din grupele preliminare, și Saracens, campionii europeni en titre.

Irlandezii au desfășurat un joc superb în care înaintașii și jucătorii de pe liniile dinapoi au combinat cu eleganță, marcând trei eseuri față de numai unul al londonezilor și obținând victoria cu 30 - 19. Saracens sunt eliminați și nu mai au șansa unei a treia victorii consecutive în Cupa Campionilor.

Cealaltă echipă irlandeză, Munster, a obținut o victorie in extremis, 20 - 19 cu Toulon, în urma eseului marcat cu cinci minute înainte de final de aripa Andrew Conway, care a finalizat în but un senzațional contra-atac solo de 50 de metri. 

Llanelli Scarlets s-au calificat pentru prima oară după 2007 în semifinala Cupei Campionilor după o victorie clară, 29 - 17 în fața lui La Rochelle.

Singura victorie în deplasare în sferturile Cupei Campionilor a fost obținută de Racing 92 Paris, 28 - 17 în fața lui Clermont Auvergne care pecetluiește soarta campionilor Franței de anul trecut și îi va priva probabil de calificare în ediția următoare a Cupei Campionilor, dat fiindcă Clermont se află pe locul 9 în Top 14 după un sezon catastrofal.

În Challenge Cup s-au înregistrat următoarele rezultate: 

Pau 35 Stade Francais 32

Newcastle 25 Brive 10

Connacht 28 Gloucester 33

Edinburgh 6 Cardiff Blues 20 

Tabloul semifinalelor, ce se vor juca în perioada 20 - 22 aprilie, arată astfel:

Cupa Campionilor:

Leinster - Llanelli Scarlets, stadion Aviva, Dublin

Racing 92 - Munster, stadion Chaban Delmas, Bordeaux

Challenge Cup:

Cardiff Blues - Pau, stadion Arms Park, Cardiff

Gloucester - Newcastle, stadion Kingsholm, Gloucester