Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ursache - două eseuri pentru Oyonnax care urcă de pe ultimul loc

ursache.jpg

Valentin Ursache
Valentin Ursache a contribuit substanțial la victoria echipei sale
Image source: 
https://www.rugbyrama.fr

Înaintașul român Valentin Ursache a marcat două eseuri pentru Oyonnax în derby-ul codașelor încheiat cu victorie 40 - 17 împotriva lui Brive în Top 14, campionatul de rugby al Franței. Cu acest rezultat Oyonnax cedează lanterna roșie lui Brive. 

Ursache, care a evoluat în linia a doua și a jucat tot meciul, a marcat eseurile în minutele 45 și 55, dar deși echipa sa a marcat în total cinci eseuri nu a putut obține bonusul ofensiv deoarece Brive a înscris trei eseuri și  diferența fiind mai mică de trei eseuri punctul suplimentar nu a fost acordat. 

Cu două runde înainte de sfârșitul sezonului regulat Oyonnax urcă pe penultimul loc cu 34 de puncte, față de 32 ale lui Brive - ultimul fiind retrogradant, penultimul având șansa unui baraj cu a doua clasată din Pro D2 - având în față pe Stade Francais cu 38.

În runda următoare, a 25-a, Oyonnax joacă acasă cu Lyon, în timp ce Stade Francais întâlnește în alt derby al subsolului clasamentului pe Brive.

Echipele clasate pe primele două locuri în Top 14, Montpellier și Racing 92 Paris, au fost învinse de echipele de pe locurile 3 și 4 la aceeași diferență de puncte: 15. 

Toulon a învins pe Montpellier cu 32 - 17, în timp ce Stade Toulousain a trecut de Racing 92 cu 42 - 27, echipele perdante reușind însă să-și împiedice adversarii din ambele meciuri să obțină bonusul ofensiv. 

În celelalte partide ale runde a 24-a s-au înregistrat rezultatele: Clermont Auvergne 33 Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș titular) 3, Pau 22 Agen 33, La Rochelle 18 Castres (cu pilierul Tudor Stroe intrat în minutul 55) 26, Lyon 44 Stade Francais 3.

În clasament pe primul loc continuă să se afle Montpellier cu 76 de puncte, urmați de Toulouse și Racing 92 cu câte 70, Toulon 68, Lyon 66, Castres 64, Pau 62, La Rochelle 61. 

Exeter și Saracens în semifinale 

În campionatul Angliei, Aviva Premiership, echipe clasate pe primele două locuri, Exeter Chiefs și Saracens, sunt deja calificate în semifinalele play off cu două runde înaintea sfârșitului sezonului regulat.

Saracens 41 Bath 6Înaintașii lui Saracens se îndreaptă irezistibil către primul eseu după un maul de margine

Exeter Chiefs au învins în deplasare cu 45 - 5 lanterna roșie, London Irish, marcând șase eseuri și asigurându-și o semifinală pe teren propriu, nemaiputând pierde unul dintre primele două locuri. 

Și Saracens au marcat tot șase eseuri (dintre care trei pe intercepție) în victoria, 41 - 6 pe teren propriu, împotriva lui Bath și se califică pentru al nouălea an consecutiv în semifinalele competiției pe care au câștigat-o de trei ori din 2011 încoace. 

Sarries, care așteaptă revenirea unor jucători accidentați, cum este numărul 8 Billy Vunipola, mai au nevoie de o singură victorie din ultimele două meciuri pentru a-și asigura o semifinală pe teren propriu. 

În celelalte meciuri la rundei a 20-a s-au înregistrat rezultatele: Wasps 30 Worcester Warriors 15, Newcastle 35 Sale Sharks (cu pilierul Alex Țăruș intrat în teren după pauză) 30, Leicester Tigers 21 Northampton Saints 27, Gloucester 37 Harlequins 9. 

În clasament pe primul loc se află Exeter cu 75 de puncte urmați de Saracens 67, Wasps 61, Newcastle 59, Leicester 57, Gloucester 56 și Sale 54.

Benetton victorie la Leinster!

Surpriza rundei a 20 sau poate chiar a campionatului în Guinness Pro 14 (liga celto-italiano-sud africană) a constituit-o victoria lui Benetton Treviso, 17 - 15, în deplasare în fața lui Leinster.

Leinster 15 Benetton 17Benetton Treviso a produs o surpriză uriașă învingând pe Leinster

Este prima victoriea italienilor în fața irlandezilor după 14 înfrângeri consecutive din 2011 încoace, Leinster fiind marii favoriți pentru câștigarea Cupei Campionilor Europeni.

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Glasgow Warriors 35 Connacht 22, Ulster 8 Ospreys 0, Edinburgh 52 Scarlets 14, Toyota Cheetahs 17 Munster 19. Zebre 34 Dragons 32, Southerns Kings Cardiff Blues 45.

În clasamentul grupei A conduc Glasgow Warriors cu 75 de puncte, urmați de Munster cu 67 și Cheetahs 58.

În clasamentul grupei B conduc Leinster cu 70 de puncte, urmați de Scarlets cu 65 și Edinburgh cu 64.