Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alegeri la FRF. Răzvan Burleanu, un nou mandat de președinte

razvan_burleanu_presedinte.jpg

Răzvan Burleanu, un nou mandat la șefia FRF
Sursa imaginii: 
FRF

Răzvan Burleanu rămâne președintele Federației Române de Fotbal. Acesta a strâns 168 de voturi, în condițiile în care erau suficiente 128 pentru a câștiga alegerile. Internaționalul Ionuț Lupescu a primit 78 de voturi.

Răzvan Burleanu va conduce Federaţia Română de Fotbal până în 2022. El a adunat peste 66% din voturi, iar 168 dintre cei 254 de membri care şi-au exprimat opţiunile l-au ales pentru un nou mandat de patru ani. Pe locul doi s-a clasat Ionuţ Lupescu cu 78 de voturi, Marcel Puşcaş s-a ales cu 8 voturi, iar Ilie Drăgan n-a fost votat de nimeni.

La câteva minute după anunţul oficial al rezultatului, Răzvan Burleanu a luat cuvântul. A avut un discurs ferm, însă cu zâmbetul pe buze. Președintele FRF le-a mulțumit contracandidaților pentru participare, dar și echipei sale. “ Sunt mândru că fac parte din această echipă, din această familie. Iar, într-un final, recunosc că deşi n-a fost doar un fleac, i-am ciuruit!”, a declarat Răzvan Burleanu.

Președintele FRF s-a născut la 1 iulie 1984, la Bacău, potrivit site-ului Federaţiei Române de Fotbal. Este fiul fostului fotbalist al echipelor FCM Bacău şi Ceahlăul Piatra-Neamţ, Gheorghe Burleanu, acesta având peste 300 de meciuri în primul eşalon.

La 5 martie 2014, câştigă alegerile pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal. În vârstă de 29 de ani, Răzvan Burleanu a devenit, în 2014, cel mai tânăr preşedinte al FRF.

Din 2017, conduce grupul de lucru UEFA-Uniunea Europeană, fiind totodată și vicepreşedinte al Comisiei Consultative de Marketing UEFA.