Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Steaua învinge la Baia Mare și va juca semifinala pe teren propriu

baia_mare_steaua.jpg

Baia Mare 26 Steaua 27
Steaua a obținut in extremis victoria la Baia Mare
Image source: 
www.frr.ro

Steaua a învins în deplasare pe Baia Mare cu 27 - 26 în Super Liga CEC Bank la rugby și și-a asigurat o semifinală play-off pe teren propriu. În celălalt meci al rundei a 12-a Timișoara Saracens a depășit pe Dinamo cu 52 - 7. 

Steliștii au câștigat derby-ul de pe Arena Zimbrilor după un final dramatic în care mijlocașul lor la grămadă, Florin Surugiu, a marcat eseul victoriei cu doar patru minute înainte de final. 

Fiecare dintre cele două echipe a marcat cât patru eseuri astfel încât băimărenii au trebuit să se mulțumească cu punctul de bonus defensiv. 

Cu două runde înainte de final Steaua, neînvinsă în această ediție de campionat, nu mai poate pierde unul dintre primele două locuri în clasamentul sezonului regulat care asigură o semifinală play-off pe teren propriu.

Campionii en titre, Timișoara Saracens, au regăsit gustul victoriei, după eliminarea din calificările Cupei Challenge în Europa, învingând pe Dinamo cu 52 - 7 pe stadionul lor, Gheorghe Rășcanu.

Meciul Cluj - Iași programat să aibă loc sâmbătă va reveni clujenilor cu 5 - 0 întrucât ieșenii s-au retras din campionat.

Clasamentul arată astfel după 12 runde:

1. Steaua 43 de puncte

2. CSM București 32 

3. Baia Mare 30

4. Timișoara Saracens 28

5. Dinamo 22

6. Cluj 5

7. Iași 0

În runda 13-a sunt programate meciurile:

1 mai ora 11 Timișoara Saracens - Cluj

1 mai ora 11 Iași - Baia Mare

1 mai ora 14 CSM - Dinamo