Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Viorica Dăncilă, confuză în perspectiva Euro 2020

Declaratii confuze ale premierului Viorica Dăncilă , referitoare la stadioanele care vor găzdui echipele de la Campionatul European de Fotbal din anul 2020, turneu gazduit în parte de București.

Premierul a anunțat la România TV că Guvernul va finaliza toate cele trei stadioane – “Dinamo, Rapid şi Giuleşti”.  La sugestia moderatorului, care i-a explicat că Rapid și Giulești sunt unul și același loc, Viorica Dăncilă a revenit şi a precizat că cel de-al treilea stadion este cel de la Arcul de Triumf: Inspectorii UEFA vor ajunge în România la finalul anului viitor  pentru a evalua progresele facute de autorităţ, în cei  4 ani de când România a fost selectată să găzduiască meciurile de la Euro.

Viorica Dăncilă a explicat și motivele pentru care folosește sintagma 20-20: 

„Să ştiţi că foarte mulţi au spus că au văzut în acest lucru o greşeală. Gândiţi-vă că eu sunt de nouă ani la Bruxelles. La Bruxelles există Orizont douăzeci-douăzeci, Euro douăzeci-douăzeci. Când nouă ani ai vorbit aşa, este normal ca acest lucru să încerci să îl duci mai departe. De acum încolo voi zice 2020”