Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep şi Cîrstea trec în turul doi la Madrid Open

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, cu scorul de 6-1, 6-0, pe rusoaica Ekaterina Makarova, locul 32 WTA. Sorana Cîrstea, locul 35 WTA, a învins-o pe sportiva cehă Katerina Siniakova, locul 51 WTA, cu 6-4, 2-6, 6-4.

Cîrstea s-a impus după un meci care a durat două ore şi trei minute şi în care a avut emoţii pe final, când Siniakova a revenit de la 1-5 în decisiv la 4-5 şi 30-0 . Sorana Cîrstea a câştigat apoi patru puncte la rând şi a devenit a doua româncă în turul secund, după Irina Begu, locul 36 WTA, care a eliminat-o, sâmbătă, pe letona Jeelna Ostapenko, locul 5 WTA.

Pentru Halep calificarea a fost facilă. Simona a început în viteză apărarea trofeului la Madrid. Liderul WTA a surclasat-o pe Makarova, la fel cum a făcut-o şi în februarie, turul I, la Doha, când s-a impus cu 6-3, 6-0.

Simona Halep este a treia jucătoare din România în turul al doilea la Madrid, după Irina Begu, locul 36 WTA şi Sorana Cîrstea, locul 35 WTA. A patra româncă de pe tabloul principal de simplu, Mihaela Buzărnescu, locul 37 WTA, va evolua şi ea, duminică, în prima manşă, împotriva rusoaicei Maria Şarapova, locul 53 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 36.775 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

637