Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Pentru al nouălea an consecutiv titlul rămâne în provincie

super_liga.jpg

Timişoara Saracens 26 CSM 13
Timişoara Saracens va juca finala pentru al treilea sezon consecutiv
Image source: 
www.super-liga.ro

Finala campionatului de rugby al României ediția 2017 - 2018 se va juca între Timişoara Saracens şi Ştiința Baia Mare. În Anglia finala va fi între Exeter Chiefs şi Saracens.

Echipele care au dominat rugby-ul de club românesc din 2009 încoace se vor întâlni din nou în finala Super Ligii CEC Bank, la fel ca în ultimele două ediții ale campionatului, deşi ambele au evoluat în deplasare în semifinale.

Baia Mare a învins în mod dramatic, cu 20 -19 câştigătoarea sezonului regulat, Steaua, cu un eseu marcat în ultima acțiune a meciului când cronometrul era pe roşu după încheierea celor 80 de minute regulamentare.

Campionii en titre, Timişoara Saracens au învins pe CSM pe stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti cu scorul de 26 - 13, revanşându-se pentru înfrângerile din timpul sezonului, atât în Super Ligă cât şi în Cupa României.

Timişoara Saracens şi Baia Mare vor disputa finala campionatului sâmbătă 26 mai pe Arcul de Triumf, în timp ce Steaua şi CSM vor juca pentru locul al III-lea.

În Anglia în mod previzibil finala campionatului Aviva Premiership se va juca între ocupantele primelor două locuri în sezonul regulat care au câştigat semifinalele disputate pe teren propriu.

Campionii en titre Exeter Chiefs au dispus de Newcastle Falcons cu 36 - 5, în timp ce Saracens au trecut de Wasps cu 57 - 33, într-un meci demonstraţie în care scorul la eseuri a fost 6 - 5, iar mijlocaşul la deschidere al Sarries, Owen Farrell, proaspăt desemnat căpitan al echipei Angliei pentru turneul din iunie în Africa de Sud, a marcat 27 de puncte din lovituri de picior (5 penalități şi 6 transformări), un procent de reuşită de 100%.

Exeter se califică pentru a treia oară consecutiv în finală, în timp ce Saracens joaca a şasea finală în nouă ani şi a patra în cinci ani.

Finala se joacă sâmbătă 26 mai pe Stadionul Twickenham din Londra cu începere de la ora 15 (17 la Bucureşti şi Chişinău).

Finala Guinness Pro 14 (liga celto-italo-sud africană) se va juca între campionii Europei, Leinster, şi Llanelli Scarlets

Leinster au trecut în semifinală de eternii lor rivali irlandezi Munster cu 16 - 15, în timp ce galezii i-au învins pe Glasgow Warriors cu 28 - 11.

Meciul Leinster - Scarlets se joacă sâmbătă 26 mai de la ora 20.

În campionatul Franței ambele ai avut loc barajele sferturi de finală în care ambele echipe jucând în deplasare au învins: Castres pe Stade Toulousain cu 23 - 11, în timp ce Lyon a trecut de Toulon după un egal 19 - 19, oaspeții marcând doua eseuri față de unul al gazdelor.

Semifinalele se joacă după programul: Montpellier - Lyon, vineri 25 mai, 21:45 şi Racing 92 Paris - Castres, sâmbătă 26 mai, 17:45.

806