Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens - a treia oară consecutiv campioni la rugby

timisoara_baia_mare.jpg

Timișoara Saracens 21 Baia Mare 15
Timișoara Saracens învinge a treia oară consecutiv pe Știința Baia Mare în finala Super Ligii CEC Bank
Sursa imaginii: 
Robert ADAM

Finala Super Ligii CEC Bank a fost câștigată de Timișoara Saracens care a învins Știința Baia Mare cu 21 - 15. În meciul pentru locul 3 Steaua a învins CSM cu 23 - 22.

Pentru a treia oară consecutiv timișoreni îi înving în finală pe băimăreni în al nouălea an în care titlul de campioni ai României la rugby ia calea provinciei, Timișoara Saracens conducând în acest perpetuu meci cu rivalii lor maramureșeni cu 5 - 4.

Scorul l-au deschis Zimbrii din drop-goal prin mijlocașul la deschidere Ratu Taniela Marwunwasawasa, dar campionii au marcat două eseuri la mijlocul primei părți prin cei doi centri, Jack Umaga și Fonovai Tangimana, unul fiind transformat de fundașul Luke Samoa, care juca împotriva fostei sale echipe de până anul trecut.

Flankerul Cristi Chirică a marcat un eseu aducând scorul la pauză la 12 - 8 pentru timișoreni. Partea a doua a fost echilibrată, campionii marcând de trei ori din lovitură de pedeapsă prin Samoa, în timp ce băimărenii au marcat un eseu prin numărul 8 Răzvan Ailenei, transformat de Marawunawasawasa. Scor final Timișoara Saracens 21 Baia Mare 15.

Steaua se revanșează

În finala mică s-au întâlnit cele două reprezentante ale Capitalei, Steaua și CSM, învinse în semifinalele disputate pe teren propriu.

Steaua a câștigat finala micăFoto: Andrei Ionescu

Steliștii, care au terminat sezonul regulat pe prmul loc, s-au revanșat pentru înfrângerea de anul trecut împotriva rivalilor de la CSM din finala mică, marcând eseul transformat al victoriei în ultimul minut de joc. Scor final Steaua 23 CSM 22. 

Astfel, Timișoara Saracens câștigă titlul de campioni ai României, Cupa României fiind câștigată de CSM.

Rezultatele de sâmbătă nu pot face uitat nivelul modest al Super Ligii CEC Bank unde clasamentul final mai are doar două alte echipe, Dinamo și U Cluj, Iașiul retrăgându-se din motive financiare la mijlocul campionatului.

Timișoara Saracens va juca din nou din toamnă în Trofeul Continental, încercând să se califice pentru Challenge Cup, competiția europeană numărul 2, calificare pe care a ratat-o anul acesta în favoarea lui Heidelberger RK.