Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Antrenorul Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid

zidane.png

Sursa imaginii: 
Captură video

Antrenorul Zinedine Zidane pleacă de la Real Madrid. La câteva zile după ce a câștigat pentru a treia oară la rând Champions League, tehnicianul a organizat o conferinţă de presă neaşteptată, în care şi-a anunţat plecarea de la Real.

"Am decis să nu mai continui", a spus Zinedine Zidane în cadrul conferinței de presă..

"Este o decizie neaşteptată", a declarat, la rândul lui, preşedintele clubului madrilen, Florentino Perez.

În vârstă de 45 de ani, Zinedine Zidane a preluat Real Madrid în ianuarie 2016. În doar doi ani şi aproape cinci luni, el a câştigat nouă trofee cu formaţia madrilenă: de trei ori consecutiv Liga Campionilor, campionatul Spaniei anul trecut, Supercupa Spaniei tot anul trecut, Supercupa Europei în 2016 şi 2017, şi Cupa Mondială a cluburilor, în aceiaşi ani.

Zidane a fost unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, evoluând la echipele Cannes, Bordeaux, Juventus şi Real Madrid. Cu naţionala Franţei, pentru care a jucat de 108 ori, Zidane a câştigat Cupa Mondială în 1998 şi Campionatul European în 2000.

Retras din cariera de fotbalist în 2006, el a preluat echipa a doua a clubului Real Madrid, în 2014, înainte de a ajunge pe banca tehnică a formaţiei pe care a transformată într-o campioană absolută a Europei.