Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros

halep.jpg

Simona Halep în cursul primului ei meci de la Roland-Garros 2018, împotriva americancei Alison Riske
Simona Halep în cursul primului ei meci de la Roland-Garros 2018, împotriva americancei Alison Riske
Image source: 
RFI/Pierre René-Worms

Simona Halep s-a calificat pentru a treia oară în sferturile de finală la Roland Garros.

Românca, locul I WTA, a învins-o cu 6-2, 6-1, pe belgianca Elise Mertens, locul 16. Atât 2014, cât şi în 2017, când a ajuns în această fază, Halep a disputat finala.

Mertens a pus în aplicare tot ce ştie în meciul cu Halep. A lovit mingea când lung, când scurt, când liftat, când tare, dar de fiecare dată Simona Halep a avut soluţii. Concentrată, calmă, românca a făcut diferenţa cu serviciul, cu capacitatea de acoperire a terenului şi cu precizia loviturilor decisive.

Mertens a început tare, dar a căzut repede psihic, după un ghem al treilea, lung, pierdut pe propriul serviciu, la 1-1. De partea cealaltă, Halep s-a încărcat cu încredere din break-ul obţinut şi a jucat din ce în ce mai bine.

După ce a făcut 2-1, Halep a controlat primul set, dublând break-ul la 4-2, şi câştigând cu 6-2, după 35 de minute.

De la 3-2, Halep a câtigat opt ghemuri la rând, conducând cu 5-0 şi având serviciul în setul secund. Liderul WTA s-a relaxat prea mult şi a pierdut singurul ghem pe propriul serviciu, apoi a rezolvat partida, după 6-1 şi după 59 de minute.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu germana Angelique Kerber, locul 12 WTA sau cu jucătoarea franceză Caroline Garcia, locul 7 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Roland Garros, cu un premiu de 380.000 de euro şi cu 430 de puncte WTA.