Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Finala Halep-Stephens, fără pronosticuri. “Amândouă sunt excepționale” (Cristian Geambașu)

simona.jpg

Simona Halep luptă sâmbătă, 9 iunie 2018, pentru primul trofeu de Mare Șlem din carieră, la Roland Garros.
Image source: 
RFI/Pierre René-Worms

Simona Halep luptă mâine pentru primul trofeu de Mare Șlem din carieră. Românca are bagajul tehnic și de voință să câștige finala de la Roland Garros, crede jurnalistul Cristian Geambașu de la Gazeta Sporturilor. El avertizează însă că Sloane Stephens, adversara Simonei, este o jucătoare tehnică, cu un psihic degajat, ceea ce ar putea constitui un avantaj pentru americancă. În același timp, Simona excelează la deplasarea în teren și a evoluat mult în ultimul an, mai spune jurnalistul sportiv Cristian Geambașu (AUDIO).

“Simona este o jucătoare mai bună decât era anul trecut, pentru că și-a rezolvat anumite probleme, atât din punct de vedere tehnic cât și din punct de vedere mental. Este o jucătoare mai echilibrată, reusește să facă lucruri pe care nu le făcea înainte, este mai ofensivă, mai agresivă. De partea cealaltă, Sloane Stephens este o jucătoare complexă și completă, aș spune și foarte versatilă. Mie mi se pare că Simonei i-ar fi fost mai ușor Simonei în finală cu Madison Keys. Era o adversară mai la îndemână, dar eu m-aș feri să fac pronosticuri pentru că amândouă sunt jucătoare excepționale”, explică jurnalistul Cristian Geambașu.

Simona o conduce pe Stephens, 5 – 2, în întâlnirile directe. Contează astfel de statistici înaintea unei finale de Mare Șlem?

Contează foarte puțin, apreciază Geambașu. “Contează cum te simți în momentul respectiv. Asta ține numai de tine, nu ține nici de antrenor, nici de ce spun compatrioții. Cred că va conta totuși faptul că Simona are sprijinul constant al românilor care sunt la Paris”.

Jurnalistul sportiv se ferește de orice pronostic.

“Nu putem să anticipăm nimic. Toată lumea este tentată acum să spună vorbe mari, s-o ducă în legendă pe Simona. Cred că e suficient să spunem că este extraordinar că putem să avem o jucătoare de tenis de acest nivel. Este neverosimil”, adaugă Geambașu.

Confruntare între liderul mondial și locul 10 WTA

“Sloane Stephens este o jucătoare cu potențial mai mare decât locul 10. Cred că ea va urca mai sus începând de săptămâna viitoare, dar nu asta este important. Eu cred că Simona are armele necesare, are bagajul tehnic și de voință. Știți ce are ea mai bun decât Sloane Stephens? Deplasarea în teren. Simona are o deplasare extraordinară în teren. Halep se deplasează mai bine decât Stevens. Slone este o jucătoare un pic mai tehnică și are un psihic degajat. Este un om care joacă exact cum am ieși noi în curte și am schimba câteva mingi de tenis. S-ar putea ca ăsta să fie avantajul americancei. Sunt foarte curios cum va decurge finala și nu mi-e teamă să spun că am emoții”, conchide RFI jurnalistul Cristian Geambașu.

Finala de pe zgura pariziană dintre Simona Halep și Sloane Stephens va fi în direct pe Eurosport și Pro TV mâine (sâmbătă) de la ora 16. Este a patra finală de Mare Șlem pe care o joacă sportiva noastră.

Cristian Geambașu, jurnalist sportiv, în dialog cu Magda Prelipceanu