Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep a câștigat finala de la Roland Garros

halep.jpg

Image source: 
© AFP / by Dave JAMES |

Simona Halep a câștigat, astăzi, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani după ce Ilie Năstase câştiga la Paris şi la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici. Imnul României s-a auzit pe arena centrală de la Roland Garros.

La 10 ani de la primul trofeu important câştigat în carieră, la Roland Garros, Simona Halep a cucerit primul Grand Slam tot în capitala Franţei, în 2018, în momentul în care ocupă locul 1 mondial. La ceremonia de acordare a premiului, Halep a fost extrem de emoţionată, a felicitat-o pe Sloane Stephens şi le-a mulţumit celor apropiaţi.

 Am visat la acest moment de la 14 ani. Este o atmosferă extraordinară, va mulțumesc. Felicitări lui Sloane, sunt convinsă că vei mai juca multe finale de acum încolo. Îl văd pe Daren cu drapelul României, mulțumesc staff-ului, familiei și sigur și francezilor pentru sprijinul pe care mi l-ați acordat. Îți mulțumesc tată pentru felul în care ai fost alături de mine mereu. Aș vrea să mai joc o altă finală aici, pentru că acesta e terenul meu preferat”, a declarat Simona, la finalul meciului care a durat două ore și 3 minute.

La rândul ei, Sloane a spus: ”Vă mulțumesc pentru aceste 2 săptămâni frumoase tuturor, nu este chiar trofeul pe care voiam să-l am în brațe, dar este ok și acesta. Felcitări Simonei pentru primul tău Grand Șlem. Felicitări ție și echipei tale.”

Până în finală, Simona Halep le-a învins pe americancele Alison Riske și Taylor Townsend, pe germanca Andrea Petkovic, belgianca Elise Mertens, cap de serie numărul 16. În sferturi, a trecut de germanca Angelique Kerber, iar în semifinale a dispus de Garbine Muguruza, cu 6-1, 6-4.

“Felicitări, Simona Halep, pentru victoria extraordinară obținută la Roland Garros! Primul trofeu de Grand Slam din carieră a venit după o finală în care campioana noastră a luptat pentru fiecare minge și nu a renunțat în niciun moment. Bravo, Simona!”, a scris pe pagina sa de socializare, președintele României, Klaus Iohannis.