Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Hărădău, la RFI: Nu cred că Simona va mai câștiga multe Grand Slam-uri

simo.jpg

Image source: 
RFI

Fostul tenisman și oficial al FRF Dumitru Hărădău e de părere că Simona Halep are în acest moment cea mai bună echipă din lume. El crede că Ion Țiriac a avut un rol determinant în succesul obținut de Halep. Totodată, fostul tenisman spune că va fi foarte dificil ca sportiva română să câștige multe alte turnee de Grand Slam.

Simona Halep și-a îndeplinit visul și a reușit o performanță unică în ultimele 4 decenii pentru România: a câștigat turneul de la Roland Garros. Ea a învins-o, în finală, cu 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens.

După meci, românca a declarat că a îmbrăţişat de multe ori Cupa Suzanne Lenglen, pentru a fi sigură că rămâne în inima ei pentru totdeauna. Halep a spus că s-a gândit la toţi antrenorii pe care i-a avut de-a lungul carierei, la familia şi pritenii ei, fără de care nu ar fi putut trece peste eşecuri.

În acest context, fostul tenisman și oficial al FRF, Dumitru Hărădău, spune, într-un interviu acordat RFI, că echipa din spatele Simonei, cu Ion Țiriac în frunte, a fost extrem de importantă în obținerea victoriei imense de la Roland Garros: ”Echipa ei este cea mai bună din lume, sunt zece locuri libere, iar după aceea vine o altă echipă. (...) Cahill este unul dintre cei mai mari antrenori din lume, dar când vorbim de forța mentală nu există nimeni în tenisul mondial mai priceput decât Ion Țiriac”.

Ascultă:În același timp, Hărădău o felicită pe Simona Halep pentru câștigarea Roland Garros-ului, dar e de părere că va fi foarte dificil ca sportiva română să câștige multe alte turnee de Grand Slam. ”Tenisul modern e mult diferit față de cel de acum câteva decenii când dominau jucătoare precum Șteffi Graf, Monica Seleș sau Martina Navratilova”, spune Dumitru Hărădău.

”Nu sunt de acord cu specialiștii care spun că de acum înainte Halep va câștiga multe turnee și va domina tenisul. De ce? Pentru că nu se poate întâmpla asta. Uitați-vă câte jucătoare de valoare sunt acum, nu mai e ca pe vremuri. E foarte mult efort depus într-un turneu de Grand Slam”.

Ascultă interviul integral acordat RFI de Dumitru Hărădău:

Fostul tenisman și oficial al FRF, Dumitru Hărădău, despre viitorul Simonei Halep