Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Timișoara Saracens va participa la Challenge Cup 2018/2019

timisoara_baia_mare.jpg

Timișoara Saracens 21 Baia Mare 15
Timișoara Saracens învinge a treia oară consecutiv pe Știința Baia Mare în finala Super Ligii CEC Bank
Image source: 
Robert ADAM

Campionii României la rugby, Timișoara Saracens, vor participa la Challenge Cup ediția 2018 - 2019. Aceasta este competiția numărul 2 a rugby-ului de club european.

Numele Timișoara Saracens va intra în urna din care se va face tragerea la sorți pentru ediția Challenge Cup care începe în această toamnă, alături de alte 19 echipe din Franța, Anglia, Țara Galilor, Irlanda, Scoția, Italia și Rusia. 

Campionii României au ratat inițial calificarea, fiind depășiți în dubla manșă de baraj de campionii Germaniei, Heidelberger RK, 26 - 21 la Timișoara și 15 - 27 la Heidelberg.

Ulterior însă, Heidelberger RK au fost eliminați din competiție, datorită faptului că acționarul majoritar al clubului, miliardarul Heinz Peter Wild, este și acționar la Stade Francais Paris, altă echipă înscrisă în competiție, ceea ce contravine regulilor EPCR, forul care organizează competițiile europene intercluburi. 

Timișoara Saracens, care recent a câștigat Super Liga CEC Bank pentru a treia oară cosecutiv, este la a doua participare în Challenge Cup, prima, în ediția 2016 - 2017 soldându-se cu pierderea la scor a tuturor celor șase meciuri din grupele de calificare. 

Cele 20 de echipe din Challenge Cup vor fi împărțite în cinci grupe preliminare de câte patru echipe, care vor juca șase meciuri tur-retur, urmând ca în sferturile de finală să se califice câștigătoarele grupelor și cele mai bne trei echipe clasate pe locul al doilea.

Odată cu tragerea la sorți din Challenge Cup va avea loc și tragerea la sorți pentru Cupa Campionilor, unde joacă cele mai bune 20 de echipe ale continentului, după o structură similară.

Tragerea la sorți va avea loc pe 20 iunie la Lausanne cu începere de la ora 16 (București și Chișinău) și va fi difuzată în direct pe site-ul EPCR.