Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Antrenorul Sorin Cârţu: Mă aştept la un Campionat Mondial spectaculos. Aş vrea să triumfe Messi

antrenor_sorin_cartu_campionat_mondial_messi1.jpg

Sorin Cârţu speră că Argentina va câştiga anul acesta Campionatul Mondial de fotbal din Rusia
Image source: 
ucv1948.ro

Antrenorul Sorin Cârţu declară la RFI că mizează pe Argentina şi Brazilia la Campionatul Mondial de fotbal care începe joi în Rusia. Tehnicianul spune pe de altă parte că şi-ar dori să vadă la echipa României, care nu s-a calificat la acest CM, „caractere puternice” şi „aceeaşi ardere ca a selecţionerului Cosmin Contra”.

Sorin Cârţu se aşteaptă „la un Campionat Mondial spectaculos. În primul şi-n primul rând, spectaculos aş vrea să-l văd, să văd meciuri frumoase. Aş vrea să iasă în evidenţă fotbalişti necunoscuţi şi să apară în campionatele astea europene puternice. Aş vrea să triumfe dacă se poate Messi, pentru că ceea ce a reprezentat el în toată perioada asta de vreo zece ani zic că merită în lupta asta pe care a avut-o tot timpul cu Ronaldo, care să fie cel mai bun”.

„Am şi o dezamăgire: faptul că naţionala mea preferată, cu care am ţinut mai tot timpul la Campionatele Mondiale, Italia... dacă nu e Italia, probabil că o să ţin cu Argentina şi cu Brazilia”, declară antrenorul.

Sorin Cârţu spune că „Germania e întotdeauna acolo, între primele patru, indiferent ce echipe au avut, ei au ajuns minim acolo, către semifinale, au creat probleme tot timpul, aşa că n-ar fi nici o surpriză dacă i-ai vedea pe la semifinale, pe ei, pe spanioli (...). Dar ceea ce li se întâmplă (spaniolilor-n.r.) la momentul ăsta cred eu că poate să le dăuneze pentru obiectivul ăsta major, faptul că şi-au schimbat antrenorul, tot scandalul ăsta iscat cu câteva zile înainte de a începe o competiţie de o asemenea anvergură”.

Sorin Cârţu crede că echipa de fotbal a României are nevoie de caractere puternice: „Nu numai prezenţa unui antrenor contează, pentru că antrenorul poate să realizeze ceva şi dacă are jucători de valoare. La nivelul ăsta, când joci cu alte naţionale, îţi trebuie caractere puternice (...). Să ai în componenţă jucători cum am avut noi, cu Hagi, cu Gică Popescu, Dan Petrescu şi aşa mai departe, o naţională de excepţie. Aşa că el uitaţi-vă ce are la dispoziţie. Îmi place totuşi că a încercat foarte mulţi jucători în perioada asta şi şi-a făcut un fond de jucători din care să aleagă (...). El este un caracter puternic şi mi-ar plăcea să văd în echipa naţională ceea ce am văzut la Cosmin când era jucător şi în perioada aia a lui de antrenorat, să transmită şi echipei, să vedem aceeaşi ardere ca a lui Cosmin”.

Sorin Cârţu, intervievat de Cosmin Ruscior, despre CM din Rusia