Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby în 7: România promovează în divizia de elită a Europei

România câștigă Rugby Sevens Trophy

România a promovat în GRAND PRIX SEVENS - liga I a rugby-ului european în 7. România 7 s-a calificat învingând în finală Belgia cu 35 - 5 și câștigând și runda a II-a a Rugby Sevens Trophy - liga a II-a europeană, desfășurată la Siauliai în Lituania.

Finala a fost dominată net de tricolori care au marcat cinci eseuri, dintre care trei prin Ionel Melinte, unul prin Marian Ispir și unul prin Vlăduț Zaharia, Melinte transformând toate cele cinci eseuri.  

În semifinală România 7 a învins Letonia cu 40 - 0, după ce învinsese Israel 7 în sferturi de finală cu 17 - 10. 

În meciurile din grupa A România 7 a învins Letonia cu 38 - 0 şi Ucraina cu 33- 0, pierzând partida cu Luxemburg cu 22 - 24.

În prima rundă a competiției desfăşurată la Zagreb România 7 se clasase pe primul loc, câştigând meciul din finală cu Lituania cu 31 - 26.

La sfârşitul sezonului, prima echipă din clasamentul general promovează în Rugby Europe Grand Prix - liga 1.

Rugby în 7 este sport olimpic  și se desfășoară după aceleași reguli ca rugby în XV, numai că partida durează 14 minute împărțite în două părți.

Samoa și Namibia - un pas spre RWC 2019

La sfârşitul săptămânii au avut loc şi patru meciuri pentru ultimele trei locuri calificative la Cupa Mondială de rugby în XV de anul viitor din Japonia.

Samoa 63 Germania 15Ed Fidow a marcat trei din cele 10 eseuri ale samoanilor în partida cu Germania (foto: Gallo Images)

Samoa a luat un avantaj decisiv pentru calificare în prima manşă a barajului intercontinental cu Germania, învingând la Suva cu scorul de 63 - 15.

În zona Africa Namibia îşi continuă galopul de sănătate către Japonia, obținând a treia victorie la scor în trei meciuri, 63 - 7 cu Maroc în deplasare.

Kenya a trebuit să se întrebuințeze serios în meciul cu Zimbabwe pe teren propriu, obținând victoria cu 45 - 36 în ultimele minute.

Namibienii mai au două partide, cu Zimbabwe în deplasare şi Kenya acasă, în ultima rundă şi sunt favoriți pentru calificare din Zona Africa pentru a şasea oară consecutiv.

În sfârşit, Hong Kong a luat un avantaj important în meciul de baraj al zonei Asia - Oceania, învingând în deplasare, 26 - 3 Insulele Cook.

Asiaticii au călătorit nai bine de 24 de ore pentru a ajunge la Rarotonga, capitala Insulelor Cook, iar "Cookies" au în rândurile lor jucători care evoluează în Noua Zeelandă, Australia şi Franța.

Aşadar, Samoa şi Namibia sunt favorite pentru calificare, în timp ce ultimul loc va fi decis în noiembrie la Paris într-un turneu unde vor participa Canada şi, probabil, Germania, Hong Kong şi Kenya.