Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Ionel Melinte: o nouă vedetă tânără a rugby-ului românesc

Ionel Melinte

Ionel Melinte a fost declarat cel mai bun jucător la turneul de rugby în 7 din Lituania - Sevens Trophy, câștigat de România, care a promovat în grupa de elită Grand Prix Sevens (GPS). El a marcat opt eseuri și 14 transformări în cinci meciuri jucate de Stejari 7.

În vârstă de 22 de ani, Ionel Melinte joacă la Steaua unde a evoluat pe post de fundaș. La Siaulai în Lituania, la rugby în șapte, a jucat mijlocaș la deschidere. El a răspuns în exclusivitate întrebărilor RFI.

Ce înseamnă pentru tine victoria echipei în Lituania și faptul că ai fost declarat cel mai bun jucător al turneului? 

Victoria în turneul din Lituania înseamnă pentru mine noi speranțe că România 7's să joace acolo unde îi este locul în GPS și în timp probabil și în turneul mondial HSBC. Am fost desemnat cel mai bun jucător datorită aportului meu adus echipei (numai în semifinală și finală reușind să înscriu câte trei eseuri) . Mă bucur că am reușit această performanță, este un pas mare și important în cariera mea!

Crezi că succesul tău de la rugby în șapte poate fi preluat și de jocul în XV?

Cu siguranță da. Experienta de la 7's mă poate ajuta și la rugby în 15.

Ce a însemnat pentru tine descalificarea Stejarilor de la Cupa Mondială? 

A fost un pas înapoi făcut de rugby-ul românesc. Regret această descalificare, aș fi avut șansa să reprezint România la rugby XV. Sper ca toți cei vinovați să nu mai stea prin birouri ascunși și să înfrunte problema.

Pe ce post preferi să joci, fundaș (15) sau mijlocaș la deschidere (10)?

Îmi plac ambele poziții dar mă simt mai confortabil la numărul 10, deoarece de la 16 ani de când m-am apucat de rugby am jucat pe post de mijlocaș la deschidere. Ca fundaș am început să joc la Under 20.

Te-ar tenta să joci la o echipă în străinătate?

Sigur că mă tentează, chiar am în plan acest lucru. Doresc să progresez cât de mult se poate și în străinătate aș reuși acest lucru.