Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turul Franței: Greg Van Avermaet, al treilea lider în trei etape

bmc_racing.jpg

BMC Racing trece linia de sosire la Cholet
Victoria BMC Racing în proba contra-cronometru pe echipe l-a propulsat pe Greg Van Avermaet în frunta clasamentului general
Sursa imaginii: 
Getty Images

Ciclistul belgian Greg Van Avermaet a îmbrăcat tricoul galben de lider al clasamentului general al Turului Franței după victoria echipei sale BMC Racing în etapa a treia, contracronometru pe echipe, disputată la Cholet pe 35,5 kilometri.

BMC Racing s-a clasat pe primul loc cu 38'46" urmată de Team Sky la doar 4 secunde și Quick Step Floors la 7 secunde. 

Purtătorul tricoului galben din ziua precedentă, slovacul Peter Sagan, nu a putut ține pasul cu coechipierii săi din echipa Bora-Hansgrohe, pierzând aproape trei minute.

Pe primul loc în clasamentul general a trecut Van Avermaet, care este campion olimpic la cursa pe șosea la Rio în 2016, urmat de colegul său de echipă, americanul Tejay Vangarderen, cu același timp și britanicul Geraint Thomas de la Sky Team la trei secunde.

El este al treilea lider în trei etape, după columbianul Fernando Gaviria în prima etapă și Peter Sagan în etapa a doua. 

Favoriții la victoria finală au început să se poziționeze în clasamentul general: olandezul Tom Dumoulin (Team Sunweb) este pe locul 7 la 11", columbianul Rigoberto Uran (Team EF Canondale) pe 10 la 35", danezul Jakob Fuglsang (Astana) și australianul Richie Porte (BMC Racing) pe 13 - 14 la 51", câștigătorul de anul trecut Chris Froome (Team Sky) pe 18 la 55", britanicul Adam Yates (Mitchelton Scott) pe 20 la 1'00", italianul Vincenzo Nibali (Bahrain Merida) pe 22 la 1'06'08"", francezul Romain Bardet pe 25 la 1'15" și columbianul Nairo Quintana (Movistar) pe 59 la 2'08".

Marți are loc etapa a patra, La Baule - Sarzeau, 195 kilometri, teren plat, favorabil sprinterilor, dar așa cum au arătat primele două etape, finalul poate rezerva surprize, mai ales prin căzături în bloc care pot schimba soarta cursei de la un moment la altul.