Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Columbianul Gaviria - la a doua victorie în patru zile

gaviria_sarzeau.jpg

Fernando Gaviria câștigă a patra etapă a Turului Franței 2018
Fernando Gaviria îl învinge din nou la sprint pe Peter Sagan
Sursa imaginii: 
AFP

Ciclistul columbian Fernando Gaviria a câștigat la sprint etapa a doua a Turului Franței, La Baule - Sarzeau (195 km), la numai trei zile după ce o câștigase și pe prima. În clasamentul general continuă să conducă belgianul Greg Van Avermaet. 

Debutant în Turul Franței la numai 23 de ani, sprinterul latino-american continuă să domine finalurile acestui început al Marii Bucle, în fața mult mai experimentaților săi rivali. 

Din nou, ca și în prima etapă, el l-a învins pe linia de sosire pe triplul campion mondial pe șosea, slovacul Peter Sagan, care cu această ocazie purta tricoul verde de lider în clasamentul pe puncte al sprinterilor, care are prioritate asupra tricoului curcubeu pe care-l poartă în restul timpului pe timp de un an. 

Cursa s-a încheiat așa cum era de așteptat pentru o etapă de plat cu un sprint masiv, dar plutonul s-a jucat cu focul, prinzând evadarea a patru cicliști, doi francezi, Jérôme Cousin și Anthony Pérez, și doi belgieni, Dimitri Claeys și Guillaume Van Keirsbulck, chiar sub "La Flamme Rouge" - banderola care indică ultimul kilometru de cursă. 

În clasamentul general nicio schimbare importantă, tricoul de galben de lider fiind deținut în continuare de belgianul Greg Van Avermaet urmat de coechipierul său de la BMC Racing, americanul Teejay Van Garderen, cu același timp și de britanicul Geraint Thomas la trei secunde.

Miercuri are loc etapa a cincea, Lorient - Quimper, lungă de 204,5 km, care cuprinde în program și cinci ascensiuni de categoria a III-a și a IV-a, care nu vor putea împiedica probabil un alt sprint masiv la sosire.