Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franţa s-a calificat în finala Cupei Mondiale de Fotbal

didier_deschamps.jpg

Tehnicianul Didier Deschamps fericit că elevii săi au obținut calificarea în finala Campionatului Mondial de Fotbal 2018.
Image source: 
REUTERS

Franţa s-a calificat în finala Cupei Mondiale, pentru a treia oară în ultimii 20 de ani,după ce a învins, marţi, la Sankt Petersburg, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa Belgiei, în semifinalele competiţiei.

Partida a fost urmărită din tribune de preşedintele francez Emmanuel Macron, de Regel Filip al Begiei şi de Regina Mathilde.

Unicul gol al partidei a fost marcat de Umtiti, cu capul, după un corner executat de Antoine Griezmann.

Peste 20.000 de fani au urmărit meciul cu Belgia pe un ecran amplasat în faţa Primăriei Parisului şi au cântat Marseillaise după finalul meciului.

Concerte de claxoane au inundat străzile capitalei. La terase, numeroşi parizieni au strigat "suntem în finală", au cântat şi au dansat de bucurie.

Mulţimea s-a adunat apoi pe Champs-Elysées, cu drapele ale Franţei, iar petardele au bubuit pe bulevard. În contextul unor ameninţări teroriste, peste 1.200 de poliţişti şi jandarmi au fost desfăşuraţi în zona Primăriei. Un alt dispozitiv a fost amplasat pe Champs-Elysées, unde suporterii au blocat bulevardul.

Şi în celelalte cartiere ale Parisului, fanii au sărbătorit calificarea Franţei după semifinala cu Belgia.

Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, a declarat că este mândru de jucătorii săi, el precizând că echipa poate “răsturna munţii” cu starea de spirit actuală.

Sunt mândru de jucătorii mei şi de starea lor de spirit. Cu o astfel de stare de spirit putem răsturna munţii. Sunt tineri, vor fi şi mai puternici peste doi ani, peste patru ani. Însă suntem în finală. Putem câştiga titlul mondial, dar încă nu suntem acolo”, a adăugat tehnicianul.

Reprezentativa Franței va întâlni duminică, în finală, pe Anglia sau Croaţia. A doua semifinală a CM se desfășoară astăzi de la ora 21.00, la Moscova.

Campioană mondială în 1998, când a organizat turneul final, după 3-0 cu Brazilia în finală, Franţa a mai jucat în ultimul act la CM în 2006, în Germania, când a pierdut la loviturile de departajare, în faţa Italiei.