Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Etapa a cincea, Peter Sagan obține a doua victorie

peter-sagan.jpg

Peter Sagan câștigă la sprint la Quimper
Peter Sagan - de două ori învingător, de două ori pe locul al doilea în cinci etape
Sursa imaginii: 
AFP/Getty

Campionul mondial la ciclism pe șosea, slovacul Peter Sagan a obținut a doua victorie de etapă în Turul Franței 2018, câștigând sprintul final în etapa a cincea Lorient - Quimper (204,5 km). Belgianul Greg Van Avermaet păstrează tricoul galben de lider al clasamentului general.

Pe un parcurs vălurit cu cinci ascensiuni de categoria a III-a și a IV-a sprinterii puri nu au rezistat și au fost distanțați până la final , unde Sagan, care este un cățărător mediu și un sprinter foarte bun, nu a avut nicio problemă să se impună în fața unui pluton de 38 de cicliști unde figurau toți favoriții.

Purtătorul tricoului verde al celui mai bun sprinter i-a depășit pe linia de sosire pe italianul Sonny Colbrelli și pe belgianul Philippe Gilbert, acesta din urmă beneficiind de o bonificație de 3 secnde care îl urcă pe locul al treilea în clasamentul general.

Van Avermaet, și el beneficiar al unei bonificații de 2 secunde la un sprint intermediar, rămâne pe primul loc, fiind urmat de coechipierul său de la BMC Racing, Teejay Vangarderen, la 2 secunde și de compatriotul său Gibert la 3 secunde.

Joi are loc o altă etapă vălurită, Brest - Mûr-de-Bretagne Guerlédan, 181 km, care se termină cu două ascensiuni ale Mur de Bretagne, lung de doi kilometri, cu gradient de aproape 7%. 

Este prima ocazie pentru favoriți să treacă la atac în final și să încerce să fure secunde prețioase și unde momente de neatenție sau de slăbiciune pot costa scump.