Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Croaţia realizează imposibilul şi se califică în finala CM de fotbal

croatia_finala_cm_fotbal.jpg

Suporterii croaţi, în extaz, după calificarea naţionalei în finala CM de fotbal (Foto: Reuters/Antonio Bronic)
Suporterii croaţi, în extaz, după calificarea naţionalei în finala CM de fotbal (Foto: Reuters/Antonio Bronic)

Croaţia s-a calificat miercuri seară în finala Campionatului Mondial de fotbal din Rusia, după ce a învins cu 2-1 Anglia, în semifinalele competiţiei. Croaţii vor întâlni în finală Franţa, duminică, la Moscova.

Selecţionerul croat, Zlatko Dalici, şi-a felicitat jucătorii, pentru calificarea în finala CM de fotbal: "Sunt mândru de ceea ce jucătorii noştri au făcut azi, de forţa pe care au arătat-o, rezistenţa, energia. Voiam să fac schimbări, dar nimeni nu voia să iasă, toţi îmi spuneau pot să alerg în continuare. Unii fotbalişti au evoluat cu mici accidentări, care i-ar fi împiedicat să evolueze în alte meciuri. Doi au jucat într-un picior, dar nu s-a văzut".

De partea lui, selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a declarat că resimte durerea înfrângerii în semifinalele CM: "Trebuie subliniată performanţa Croaţiei, care a fost foarte puternică, a demonstrat mult caracter. Au super-jucători, foarte experimentaţi şi le doresc ce e mai bine în continuare. Avem nevoie de un pic de timp pentru a face o analiză a ceea ce am făcut, pentru moment nu resimţim decât durererea înfrângerii (…). Sunt foarte mândru de ceea ce au făcut jucătorii, au rupt un anumit număr de bariere în ultimele săptămâni".

Finala Cupei Mondiale va pune faţă în faţă Croaţia şi Franţa. Meciul va avea loc duminică, de la ora 18, la Moscova.

Sâmbătă, de la ora 17, la Sankt Petersburg, în finala mică, Belgia şi Anglia vor lupta pentru locul trei.