Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Boloni la RFI: Mi-aş dori ca Franţa să câştige finala CM, deşi Croaţia e într-o formă extraordinară

ladislau_boloni_franta_finala_cm_croatia.jpg

Suporteri ai echipei Franţei, la CM de fotbal din Rusia (Foto: AFP/Eric Feferberg)
Suporteri ai echipei Franţei, la CM de fotbal din Rusia (Foto: AFP/Eric Feferberg)

Croaţia este surpriza plăcută a Campionatului Mondial de fotbal din Rusia. O spune la RFI fostul selecţioner al României Ladislau Boloni, după calificarea echipei croate în finala competiţiei, în urma eliminării Angliei în penultimul act al întrecerii.

Ladislau Boloni mizează pe Franţa în finala CM de duminică de la ora şase seara, dar atrage atenţia că echipa Croaţiei nu trebuie subestimată: „Normal, ţinând cont de forţa fotbalului francez, ţinând cont de academiile franceze, ţinând cont de numărul enorm al francezilor care joacă în diferite campionate puternice, Franţa este după părerea mea favorită, chiar aş spune, pentru că am legătură cu fotbalul francez de mai mult timp, că aş dori ca Franţa să învingă din nou, dar un meci rămâne un meci, mai ales că echipa Croaţiei este pe o spirală de reuşită extraordinară”.

Pe de altă parte, fostul selecţioner spune despre arbitrajul video (VAR) că „sistemul este încă vulnerabil. Nu trebuie uitat că pentru prima dată acest sistem este experimentat sau chiar mai mult, pus în aplicare. Sigur că tehnologia, pe urmă analiza din acest punct de vedere a CM va face încă un pas către înainte. Eu aşa cred, este o soluţie pozitivă, pentru că atunci când se ia o decizie cu arbitrajul video, nu sunt discuţii, toată lumea stă calmă pe bancă, în tribune, toată lumea acceptă că ăsta este adevărul. Dar sigur, ca oricare sistem care este pus în aplicare pentru prima dată, va evolua şi sper că se va continua”.

Ladislau Boloni, despre calificarea Croaţiei în finala CM de fotbal din Rusia