Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: Dylan Groenewgen câștigă două etape consecutiv

groenwegen.jpg

Dylan Groenewegen
Dylan Groenewegen a câștigat etapele a șaptea și a opta a Turului Franței
Image source: 
www.letour.fr

Ciclistul olandez Dylan Groenewegen a câștigat la sprint etapa a opta a Turului Franței, Dreuw - Amiens Metropole, 181 km, a doua zi după ce o câștigase în mod similar pe cea de a șaptea, Fougeres - Chartres, cea mai lungă din acest tur cu 231 km. 

De acest 14 iulie - Ziua Națională a Franței - cicliștii francezi au rămas iarăși cu mâna goală, după ce Fabien Grellier a fost prins dintr-o evadare de peste 100 km cu mai puțin de 10 kilometri înainte de sosire. 

Inevitabilul sprint masiv a fost incert până pe linia de sosire unde germanul Andre Greipel, columbianul Francisco Gaviria și tricoul verde al celui mai bun sprinter, slovacul Peter Sagan, au fost depășiți pe partea dreaptă a șoselei de Groenewegen care a remontat câțiva metri buni de handicap printr-o accelerație uimitoare. 

Olandezul are acum două victorii de etapă în acest tur, la fel ca Gaviria și Sagan și se anunță, la vârsta de 25 de ani, unul dintre cei mai redutabili sprinteri de elită.

În clasamentul general continuă să conducă belgianul Greg Van Avermaet, cu un avantaj de 7 secunde față de galezul Geraint Thomas și 9 secunde față de colegul său de echipă de la BMC Racing, Teejay Van Garderen.

Dintre favoriții la victoria finală perdantul zilei a fost irlandezul Dan Martin, care a căzut și a trecut linia de sosire cu 1'16"  după Groenewegen și rivalii săi.

Duminică are loc etapa a noua între Arras și Roubaix, care se anunță cea mai dificilă de până acum, prin cei aproape 22 de kilometri de "paves" - porțiuni de piatră cubică - repartizați în 15 secțiuni care necesită o atenție sporită a cicliștilor pentru evitarea căzăturilor.