Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turul Franței: A doua etapă consecutivă Astana, Thomas tot în galben

magnus_nielsen.jpg

Magnus Cort Nielsen
Magnus Cort Nielsen a adus echipei Astana a doua victorie consecutivă de etapă
Image source: 
www.letour.fr

Ciclistul danez Magnus Cort Nielsen a câștigat etapa a 15-a Turului Franței, Millau - Carcassonne, 181,5 km, a doua victorie consecutivă a echipei Astana. Tricoul galben de lider al clasamentului general e deținut în continuare de britanicul Geraint Thomas.

Nielsen a repetat victoria colegului său de echipă, spaniolul Omar Fraile, obținută în ziua precedentă în condiții relativ similare: etapă deluroasă, de tranziție între Munții Alpi și Pirinei, cu o evadare timpurie, compusă din cicliști care nu amenințau poziția în clasamentul general a principalilor favoriți. 

Polonezul Rafal Majka a trecut primul, detașat, în vârful ascensiunii de categoria I, Col de Nore (1203 metri) la 40 de kilometri de sosire, dar a fost ajuns la 15 km de Carcassonne de alți șapte cicliști din evadarea inițială de 29.

La 7 km de sosire olandezul Bauke Mollema s-a desprins, fiind urmat de bascul Jon Izaguirre și de Nielsen, care au colaborat foarte bine până la 200 de metri de linia de sosire, când danezul, cunoscut ca cel mai bun sprinter dintre cei trei, a obținut o victorie extrem de facilă.

Urmează Pirineii

Este un event de etape extraordinar pentru echipa Astana, finanțată de guvernul Kazahstanului, a treia echipă profesionistă sponsorizată de un guvern asiatic participantă la Turul Franței, după Bahrain Merida și UAE Team Emirates. 

Marți are loc prima etapă din Munții Pirinei

 

Plutonul conținând principalii favoriți la victoria finală a sosit la 13'11" după Nielsen, așa încât pozițiile în clasamentul general sunt neschimbate.

Thomas este urmat la 1'39" de coechipierul său Chris Froome, la 1'50" de olandezul Tom Dumoulin, la 2'38" de slovenul Primoz Roglic și la 3'21" de francezul Romain Bardet.

Luni este zi de odihnă, iar marți plutonul abordează prima etapă din Pirinei, Carcassonne - Bagneres de Luchon, 218 km, cu trei ascensiuni importante, Col de Portet d'Aspet, Col de Mente și Col du Portillon.