Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihaela Buzărnescu - primul titlu WTA din carieră

buzarnescu.jpg

Image source: 
Facebook / Mihaela Buzarnescu

Mihaela Buzărnescu, locul 24 WTA şi cap de serie numărul 5, a câştigat primul trofeu WTA din carieră, după ce a întrecut-o duminică, cu 6-1, 6-0, pe sportiva Maria Sakkari din Grecia, locul 49 WTA, în finala competiţiei de categorie Premier de la San Jose. În urma acestui succes Mihaela urcă pe locul 20 în clasamentul WTA.

"Sper că mai pot evolua câţiva ani la acest nivel. În urmă cu doi-trei ani, jucam turnee Futures şi nu credeam că o să pot atinge acest nivel, sper că vom putea juca din nou împreună. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că aţi venit să ne urmăriţi, a fost extraordinar că aţi venit să ne încurajaţi şi îmi pare rău că nu a fost o jucătoare americană în finală, dar sunt fericită că o să fiu pe afişul turneului anul viitor, e ceva extraordinar pentru mine", a declarat Buzărnescu, la festivitatea de premiere, potrivit news.ro.

Mihaela Buzărnescu face performanţă după performanţă în ultima perioadă şi devine a doua jucătoare română care pătrunde în primele 20 de jucătoare ale lumii în ultimii peste 20 de ani, după Simona Halep şi tot a doua româncă învingătoare într-un turneu Premier, în acest deceniu, tot după actualul lider WTA. Înaintea lor, Alexandra Dulgheru câştiga Premierul de la Varşovia, în 2010.