Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Greva din Tineret şi Sport închide cluburile sportive şi casele de cultură din România

greva.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook / Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

3000 de antrenori de copii şi juniori, medici, contabili ai cluburilor municipale, dar şi şoferi şi recepţioneri de la hotelurile sportive sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor.

Cluburile sportive, casele de cultură şi hotelurile sportive s-au închis azi în contextul grevei demarate de salariaţii din unităţile subordonate Ministerului Tineretului şi Sportului.

Vorbim despre 3000 de antrenori de copii şi juniori, medici, contabili ai cluburilor municipale, dar şi şoferi şi recepţioneri de la hotelurile sportive care sunt nemulţumiţi de nivelul salariilor.

La RFI liderul sindical Andy Nagy, preşedintele sindicatului naţional Sport şi Tineret spune că 2 din 3 angajați în cluburile sportive ale statului și din antrenorii bugetari și funcționarii sportului au un salariu stabilit la 1.300 de lei net.

Sindicaliştii se mai plâng că zilele de weekend sau sărbătorile legale în care sunt organizate competiţii nu sunt plătite, la fel se întâmplă şi cu orele suplimentare. Mai mult, nu se mai acordă sporul de 25% pentru antrenorii care au sportivi la lotul naţional.

Cea mai gravă repercusiune în urma declanşării grevei generale va fi imposibilitatea asigurării personalului la 30 la sută din capacitate în taberele şcolare, acolo unde personalul este deja insuficient.

Până acum discuţiile cu ministerul au rămas fără rezultat, urmează tratative din nou la ora 15.00 spune liderul sindical Andy Nagy: