Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


World Rugby: 800 de milioane de oameni urmăresc jocul în lume

india_rugby.jpg

Trofeul William Webb Ellis - Cupa Mondială la rugby - la Taj Mahal
India este una dintre piețele cu cea mai rapidă dezvoltare a rugby-ului
Sursa imaginii: 
https://www.worldrugby.org

Rugby-ul este urmărit de aproape 800 de milioane de persoane pe glob în timp ce 338 de milioane de consideră fan-ii acestui sport, potrivit Word Rugby, federația internațională. Țările cu cea mai rapidă creștere sunt India, China, Statele Unite și Brazilia.

Potrivit celui mai mare studiu de piață comandat de World Rugby numărul de fani era la sfârșitul anului trecut cu un sfert mai mare decât în 2013, o treime dintre fani noi aflându-se în India, Statele Unite și China.

Studiul arată că numărul global de practicanți regulați ai jocului de rugby este de 9,1 milioane creșterea acestui număr fiind datorată mai ales piețelor în dezvoltare.

De pildă în India se află peste 25 de milioane de fani ai jocului și peste 80000 de practicanți. Asia are cel mai mare număr de fani - 112,5 milioane, urmată de America de Nord, 52,8 milioane, America de Sud 38,2 milioane și Africa, 32,7 milioane.

În clasamentul țărilor cu cei mai mulți fani pe primul loc se află Statele Unite și China, cu câte 33 milioane, urmate de India cu 25 de milioane și Franța cu 20 de milioane.

În Japonia, prima țară asiatică organizatoare a Cupei Mondiale de rugby în 15 în 2019, numărul fanilor de rugby se ridică la 14 milioane.

Reclama jocului în 7

Studiul, realizat de Nielsen Sports în 88 de țări, conchide că vârsta medie a fan-ului de rugby e de 36 de ani, cu doi mai puțin decât în 2013, iar 36% dintre fani sunt de sex feminin.

Rugby în 7Rugby-ul în 7 atrage cei mai mulți fani noi (foto: World Rugby)

O altă concluzie este că rugby-ul în 7, care și-a făcut debutul ca sport Olimpic la Rio de Janeiro în 2016, este un foarte bun promotor al jocului în general, mai ales în piețele în dezvoltare, unde 63% dintre noii fani au fost atrași la acest sport de formatul scurt.

Aproape 17 milioane de noi fani au fost atrași după Turneul Olimpic de la Rio, iar la recenta Cupă Mondială la jocul în 7 de la San Francisco au asistat peste 100000 de spectatori

"World Rugby salută acest studiu, care prezintă o imagine a unui sport care continuă să atragă fani noi și mai tineri la nivel global. Informațiile ne vor ajuta să luăm decizii strategice, care să ajute World Rugby, regiunile și federațiile noastre în asigurarea atractivității jocului și modelarea viitoarele programe de implicare a fanilor. " a declarat președintele World Rugby, Bill Beaumont.

 
Ascultați relatarea editorului rubricii Știri din rugby, Petru CLEJ