Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Favoriții câștigă la scor în debutul noii ediții a Cupei Regelui

dinamo_csm.jpg

Dinamo 9 CSM 42
Dinamo a fost învinsă la scor de CSM pe teren propriu
Sursa imaginii: 
https://www.super-liga.ro

Noul sezon competițional intern de rugby a debutat cu sferturile de finală ale Cupei Regelui în care favoriții au câștigat în deplasare la scoruri concludente. Cupa Regelui este competiția numărul trei după Super Liga CEC Bank și Cupa României. 

Această primă reîntâlnire cu rugby-ul intern în sezonul 2018/2019 a fost așteptată cu interes dat fiind debutul celor două ehipe promovate în premieră în Super Liga CEC Bank: Tomitanii Constanța și Gloria Buzău.

Tomitanii, care înlocuiesc golul uriaș în rugby-ul constănțean după dispariția din motive financiare a Farului, au întâlnit pe teren propriu pe deținătorii trofeului, Baia Mare, dar diferența de valoare a fost mult prea mare și Zimbrii s-au impus cu 67 - 5 (10 - 1 la eseuri).

Ceilalți debutanți, buzoienii, au păstrat proporțiile înfrângerii în limite mai reduse în fața campionilor României, Timișoara Saracens, care au învins cu 52 - 19 (8 - 1 la eseuri).

Aprioric cel mai echilibrat meci, derby-ul bucureștean Dinamo - CSM a fost prilejul pentru oaspeți, care sunt și deținători ai Cupei României, să-și prezinte noile achiziții între care internaționalul de origine tongană, Fonovai Tangimana, transferat în vară de la Timișoara Saracens.

CSM a învins cu 42 - 9 (5 - 0 la eseuri) și se anunță un competitor foarte serios la câștigarea Super Ligii, dominată până acum de Timișoara Saracens și Baia Mare.

În ultimul sfert de finală s-a înregistrat diferența cea mai mică de scor, Steaua învingând la Cluj cu 45 - 21 (7 - 3 la eseuri).

În semifinale Baia Mare va întâlni Steaua în timp ce Timișoara Saracens va juca cu CSM.