Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Finală bucureșteană în Cupa Regelui, All Blacks și Springboks câștigă

csm_timisoara.jpg

CSM 31 Timișoara Saracens 8
CSM i-a învins pe campionii României, Timișoara Saracens
Sursa imaginii: 
https://www.super-liga.ro/

Finala Cupei Regelui la rugby se va disputa în premieră între Steaua și CSM, învingătoare în semifinale împotriva lui Baia Mare și respectiv Timișoara Saracens. În Rugby Championiship Noua Zeelandă și Africa de Sud au debutat victorioase împotriva Australiei și respectiv Argentinei. 

Disputate pe stadionul Iuliu Hațeganu din Cluj, cele două semifinale ale competiției interne numărul 3, după Super Liga CEC Bank și Cupa României, au dat câștig de cauză echipelor bucureștene, care s-au impus în fața celor două echipe care domină rugby-ul românesc din 2009 încoace.

CSM a dovedit că și-a întărit lotul în mod semnificativ și deși nu a marcat decât un eseu, la fel ca și campionii României, a dominat cu înaintarea masivă iar noua sa achiziție, centrul Florin Vlaicu, a marcat nu mai puțin de 26 de puncte din lovituri de picior. 

Celalaltă semifinală a fost mult mai echilibrată, scorul alternând spectaculos: Zimbrii au condus până spre final cu 28 - 18, dar două eseuri transformate de Steaua au întors rezultatul.

CSM și Steaua se vor întâlni în prima finală bucureșteană din 2008 încoace, atunci când Dinamo învingea pe Steaua cu 6 - 0 în finala campionatului, în timp ce Timișoara Saracens și Baia Mare vor juca pentru locrile 3 - 4. 

All Blacks după pauză

În emisfera sudică a început o nouă ediție a Rugby Championship în care favoriții s-au impus fără prea mari probleme. 

Australia 13 Noua Zeelandă 38Australienii n-au rezistat decât o jumătate de meci în fața Noii Zeelande (foto: https://sanzarrugby.com)

Australienii a reușit să reziste la Sydney campionilor mondiali doar până la pauză, când conduceau cu 6 -5, dar în partea a a doua All Blacks s-au dezlănțuit și au marcat nu mai puțin de cinci eseuri, dintre care două prin aripa Waisake Naholo, mijlocașul la deschidere Beauden Barrett, marcând un eseu și transformând patru.  

Cel de-al doilea meci a fost mai echilibrat, Pumas conducând în deplasare cu 14 - 5 după 27 de minute și cu 14 - 10 la pauză, dar Springboks s-au trezit la reluare și au marcat alte patru eseuri pe lângă cele două din prime parte, argentinienii marcând doar unul.

După prima rundă All Blacks și Sprngboks conduc în clasament cu câte cinci puncte în timp ce Pumas și Wallabies au fiecare zero puncte.

Sâmbăta viitoare se joacă runda a doua în care au loc meciurile revanșă, Noua Zeelandă - Australia și Argentina - Africa de Sud.

Nambia: șase calificări consecutive

Namibia a devenit a 19-a echipă calificată pentru Cupa Mondială din 2019 din Japonia, după victoria obținută pe teren propriu, 53 - 28 cu Kenya în grupa africană.

Namibia a câștigat Cupa de Aur a AfriciiNamibienii au obținut cinci victorii cu bonus în cinci meciuri de calificare (foto: https://www.rugbyworldcup.com)

Cele două echipe erau neînvinse în Cupa de Aur a Africii, fiecare acumulând patru victorii, dar speranțele kenyenilor, care au făcut mari progrese în ultimii ani au fost spulperate de namibieni care au obținut pe teren propriu a cincea victorie cu bonus ofensiv.

Namibia se califică pentru a șasea oară consecutiv la Cupa Mondială de rugby și va juca în grupa B alături de Noua Zeelandă, Africa de Sud, Italia și echipa ieșită din recalificări.

Kenya va participa alături de Canada, Germania și Hong Kong la turneul de recalificare care se va disputa în noiembrie la Marsilia în Franța și unde va fi desemnată a 20-a echipă ce va merge în Japonia anul viitor.