Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: CSM București învinge pe Steaua și câștigă Cupa Regelui

screenshot_2018-08-25_17.10.21.png

CSM 24 Steaua 22
Aripa Jack Cobden marchează primul eseu al meciului pentru CSM
Sursa imaginii: 
Telekom TV

CSM București a câștigat prima competiție a sezonului intern la rugby, învingând Steaua în finala Cuei Regelui cu 24 - 22 într-un final dramatic. Locul 3 a fost ocupat de Baia Mare care a învins Timișoara Saracens cu 30 - 29.

CSM - Tigrii - plecau favoriți în această primă finală bucureșteană într-o competiție internă după 10 ani, perioadă dominată de Baia Mare și Timișoara, dar Steaua a evoluat mai bine în majoritatea timpului și numai lipsa de experiență a tinerilor săi jucători i-a privat de o victorie care nu ar fi fost nemeritată.

Jocul a fost plin de greșeli și indisciplină, mai ales din partea Tigrilor, care au luat două cartonașe galbene, ambii centri, Florin Vlaicu și Moa Mua Maliepo stând pe margine câte 10 minute fiecare.

Dar jucătorii cu numerele12 și 13 au marcat în același timp 19 din cele 24 de puncte ale învingătorilor, Vlaicu 14 din lovituri de picior, iar Maliepo eseul victoriei. 

Tigrii au deschis rapid scorul prin eseul marcat de aripa Jack Cobden, care a profitat de faptul că fundașul Ionel Melinte nu a putut culca primul balonul în terenul său de țintă. 

A urmat un duel între cei doi transformeuri, Vlaicu șii Melinte, până când, curând după pauză, Steaua a preluat conducerea cu 12 - 11 și apoi, imediat după eliminarea lui Vlaicu, steliștii au marcat unicul lor eseu la un maul de margine prin excelentul număr 8 Damian Strătilă. 

Steaua conducea cu 22 - 14 cu șase minute înainte de final, dar gabaritul superior al pachetului de înaintași al CSM și-a spus cuvântul.

Mai întâi Vlaicu a redus scorul din lovitură de pedeapsă, iar apoi Maliepo a marcat eseu în ultimul minut de joc și cu scorul 22 - 22, același Vlaicu a adus victoria actualei sale echipe împotriva foștilor colegi, transformând încercarea. CSM 24 Steaua 22 și Tigrii câștiga a doua competiție anul acesta după Cupa României, în finala căreia au învins Baia Mare cu 27 - 26. 

În finala mică, cele două echipe care au dominat rugby-ul românesc în ultimii ani au oferit un spectacol agreabil, iar Zimbrii au să se impună în final la limită. Baia Mare 30 Timișoara Saracens 29.