Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


World Rugby U20 Trophy: Ziua 2 - România 17 Samoa 31

dsc_7421.jpg

România 17 Samoa 31
Stejăreii au fost mai puternici pe înaintare dar nu au putut profita
Image source: 
Petru CLEJ

România a pierdut cu 17 - 31 în fața Samoa (grupa A) în ziua a II-a a World Rugby U20 Trophy, Cupa Mondială de tineret la rugby divizia a II-a ce se dispută pe Stadionul Arcul de Triumf din București. Uruguay a obținut o victorie in extremis împotriva Canadei, în timp ce Namibia a învins la scor Hong Kong, iar Fiji a trecut de Portugalia.

După înfrângerea din prima rundă din meciul cu Namibia, Stejăreii au intrat deciși în teren să șteargă impresia proastă făcută marți și au reușit să deschidă scorul prin mijlocașul la grămadă Emanuel Grigore după o acțiune în forță a pachetului de înaintași.

Samoanii, net superiori pe liniile dinapoi, au profitat de apărarea laxă a Stejăreilor și au marcat apoi trei eseuri, înainte ca același Grigore să marcheze după o altă acțiune hotărâtă a grămezii în 22-ul advers. Scor la pauză: România 10 Samoa 19.

După pauză samoanii au dominat și au mai marcat două eseuri cobducând cu 31 - 10, dar apoi meciul a degenerat  în violențe gratuite și pacificii s-au ales cu un cartonaș roșu și unul galben, iar Stejăreii n-au mai putut marca decât un eseu prin linia a II-a Robert Murariu, transformat de centrul Cristian Bumbac. Scor final România 17 Samoa 31.

În meciul Uruguay - Canada (grupa B), sud-americanii, cu o înaintare mai puternică, au dominat în majoritatea timpului, dar indisciplina jucătorilor săi - două cartonașe galbene - i-a privat de o victorie mai substanțială.

Canadienii au reușit să preia conducerea în ultimele cinci minute, dar uruguayenii au revenit în final și după o acțiune prelungită pe partea stângă au marcat eseul victoriei, al patrulea din acest meci contând pentru grupa B, obținând și bonusul ofensiv. Scor final Uruguay 27 Canada 23.

A urmat meciul meciul Namibia - Hong Kong (grupa A), în care africanii s-au dezlănțuit după pauză marcând în total 12 eseuri, pe fondul prăbușirii fizice a asiaricilor. Scor final Namibia 84 Hong Kong 10.

Fiji termină în 12

În ultimul meci al zilei Fiji a învins Portugalia (grupa B) cu 32 - 22, după ce portughezii conduceau la un moment dat cu 17 - 10. Fijienii au terminat meciul în 12 jucători, arbitrul arătând cartonașul galben succesiv la trei jucători din linia întâi pentru prăbușire repetată a grămezii 

Gabriel Pop

Fundașul echipei Portugaliei, Gabriel Pop, este originar din Satu Mare

Fundașul echipei Portugaliei, Gabriel Pop, originar din Satu Mare și venit în Portugalia acum opt ani, era extrem de decepționat la sfârșitul meciului. 

"Noi am început bine meciul, dar la jumătatea partidei am încetinit ritmul, ei au marcat două sau trei eseuri și ne-a cuprins emoția", spune Gabriel Pop, care adaugă că va susține Portugalia în meciul de seniori contra României din 3 noiembrie, partidă de baraj care va determina cine va rămâne în prima divizie a Cupei Europei pe Națiuni.  

În clasamentul grupei A conduc Namibia și Samoa cu câte 10 puncte, urmate de România cu 1 punct și Hong Kong cu 0 puncte. În grupa B conduce Fiji cu 10 puncte, urmată de Uruguay cu 6 puncte, Portugalia cu 4 și Canada cu 2.  

Miercuri 5 septembrie are loc ultima rundă a grupelor după următorul program:

Samoa – Namibia, ora 13:00

Fiji – Canada, ora 15:00

Portugalia – Uruguay, ora 17:00

Romania – Hong Kong, ora 19:00