Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


World Rugby U20 Trophy: România la a treia înfrângere

dsc_7502.jpg

Samoa 41 Namibia 28
Samoanii s-au calificat în finala competiției
Image source: 
Petru CLEJ

Samoa a învins cu 41 - 28 Namibia și s-a calificat în finala World Rugby U20 Trophy, Cupa Mondială pentru tineret, divizia a II-a și va juca cu Fiji care a învins Canada. România a pierdut  ultimul meci din grupă cu Hong Kong.

Samoanii s-au impus, nu fără dificultate, în ceea ce a fost meciul de cel mai ridicat nivel de până acum al turneului. Namibienii conduceau în minutul 45 cu 21 - 15, dar samoanii au apăsat pe accelerator și au marcat patru eseuri în 15 minute.

Samoa a ocupat locul întâi în grupa A cu 15 puncte, pe locul doi situându-se Namibia cu 10 puncte, africanii jucând duminică în finala pentru locurile 3 - 4.

În grupa B Fiji a învins Canada cu 53 - 26 și s-a clasat pe primul loc cu 15 puncte, urmând a juca finala cu Samoa. În celălalt meci Portugalia a învins Uruguay cu 26 - 15 și va juca împotriva Namibiei.

Fundașul echipei Portuagliei, Gabriel Pop, originar din Satu Mare, a marcat unul din cele patru eseuri ale lusitanilor.

În al doilea meci din ultima rundă a grupei A România afost învinsă de Hong Kong, cu 56 - 33. Hong Kong joacă cu Uruguay pentru locurile 5 - 6, în timp ce Stejăreii joacă cu Canada pentru locurile 7 - 8.

Câștigătoarea turneului se califică pentru grupa de elită U20 la Cupa Mondială de anul viitor.