Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Favoriții se impun la scor în debutul Super Ligii CEC Bank

steaua_cluj.jpg

Steaua 75 Cluj 15
Steaua (în roșu șu albastru) a dominat net jocul pe liniile dinapoi
Image source: 
Petru CLEJ

Timișoara Saracens, Știința Baia Mare, Steaua şi CSM - primele patru clasate în ediția trecută a Super Ligii CEC Bank, campionatul României la rugby, au debutat cu victorii la scor în noua ediție în care figurează opt echipe. 

Cea mai categorică victorie a obținut-o Steaua, 75 - 15 cu Universitatea Cluj, pe stadionul Ghencea. Steliștii au marcat nu mai puțin de 11 eseuri, dintre care 10 transformate. 

Meciul a fost echilibrat până la pauză, când scorul era 21 - 12, dar la reluare, pe fondul epuizării fizice a clujenilor (care au avut un singur jucător de linia întâi pe banca de rezerve, ei fiind privați de aportul a trei jucători selecționați în echipa României participantă la World Rugby U20 Trophy) roș-albaștrii au zburdat pur și simplu pe teren, făcând uz de liniile dinapoi în care a excelat fundașul Ionel Melinte, care își pune candidatura pentru tricoul cu numărul 15 (și de ce nu 10) al Stejarilor, ca și combinația 10 - 12 Daniel Plai - Robert Dascălu (Tudor Boldor în partea a doua).

Evoluții foarte bune au avut și numărul 8, Eseria Vueti, ca și colegul său din linia a III-a Damian Strătilă, un potențial număr 6 în echipa României. Clujenii au început meciul bine și chiar au dominat pe înaintare, dar liniile lor dinapoi nu sunt suficient de competitive, iar condiția fizică lasă de dorit. Damian Strătilă

Flankerul Damian Strătilă (Steaua) a făcut un meci excelent

Campionii, Timișoara Saracens, au jucat cu noua promovată, Gloria Buzău, au marcat opt eseuri fără replică și au obținut victoria cu 51 - 6.

La Baia Mare s-a desfășurat un meci similar celui de la Timișoara, Zimbrii marcând tot opt eseuri în partida cu cealaltă echipă nou promovată, Tomitanii Constanța, care au reușit însă să marcheze un eseu în final de partidă. Scor final Baia Mare 52 Constanța 11. 

CSM 38 Dinamo 9

CSM - în negru - a dominat autoritar pe înaintare

În ultimul meci al primei CSM a învins pe Dinamo cu 38 - 9 după un meci ceva mai puțin dezechilibrat decât precedentele trei. Tigrii, care sunt dați favoriți la câștigarea titlului după întâririle din vară și câștigarea Cupei Regelui, dar superioritatea arătată mai ales pe înaintare a fost irosită adeseori prin greșeli elementare de mânuire a balonului și acte de indisciplină.

CSM a reușit totuși să marcheze cinci eseuri, în timp ce Dinamo a reușit doar transformarea a trei lovituri de pedeapsă. 

În clasament după prima rundă conduc Steaua, Timișoara Saracens, Baia Mare și CSM cu câte cinci puncte, în timp ce Dinamo, Constanța, Buzău și Cluj au fiecare 0 puncte.