Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Steaua învinge Timișoara Saracens, CSM singur în frunte

steaua_timisoara.png

Steaua 16 Timișoara Saracens 9
Steaua și Timișoara Saracens s-au înfruntat într-un meci echilibrat
Image source: 
Telekom TV

Steaua a învins pe Timișoara Saracens cu 16 - 9 în derby-ul celei de-a treia runde din Super Liga CEC Bank, în timp ce CSM București a profitat și prin victoria cu bonus ofensiv în fața Tomitanilor din Constanța a trecut pe primul loc în clasament, 

Disputat pe o căldură toridă, meciul dintre steliști și campioni a fost ca întotdeauna în ultimii ani extrem de echilibrat, cu apărările având o zi mai bune decât liniile de atac.

Diferența a făcut-o eseul marcat de numărul 8 al roș albaștrilor, Eseria Vueti, transformat de fundașul Ionel Melinte, cel care a transformat și trei lovituri de pedeapsă, la fel ca și omologul său Lukey Duke Samoa. Scor final Steaua 16 Timișoara Saracens 9.

CSM a învins cu 50 - 5 (7 - 1 la eseuri) pe noua promovată Tomitanii Constanța în timp ce Știința Baia Mare a trecut cu un scor similar, 61 - 7 (9 - 1 la eseuri) de cealaltă promovată, Gloria Buzău.

În sfârșit, în ultimul meci al zilei Dinamo și U Cluj au terminat la egalitate, 25 - 25, într-un meci de slabă factură tehnică, unde numai evoluția scorului a fost pasionantă, dinamoviștii egalând cu ultima acțiune a meciului și ratând transformarea eseului care le-ar fi adus victoria.

În clasament pe primul loc se află CSM, cu maximum de puncte - 15, urmați de Steaua 14, Baia Mare 11, Timișoara 10, Buzău 4, Dinamo 2, Cluj 2, Constanța 0.

În runda a patra care se desfășoară pe 29 septembrie au loc derby-urile dintre echipele clasate pe primele patru locuri: Baia Mare - Steaua și Timișoara Saracens - CSM, în timp ce Buzău joacă cu Cluj și Constanța cu Dinamo. Toate partidele încep la ora 11.