Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Steaua, a cincea victorie consecutivă, CSM învinge Baia Mare

steaua_buzau.jpg

Steaua 31 Buzău 10
Steaua a obținut o victorie confortabilă, dar Buzău a făcut o figură frumoasă
Image source: 
Dragoș Pășcăneanu

Steaua și-a mărit avansul în Super Liga CEC Bank după victoria, 31 - 10 în fața Gloriei Buzău, a cincea victorie în cinci runde ale campionatului național de rugby. Pe locul 2 este CSM București care a învins cu 26 - 14 pe Știința Baia Mare.

Pe Stadionul Ghencea din Capitală steliștii au desfășurat un joc agreabil, așa cum au obișnuit publicul în această ediție a Super Ligii, dar s-au izbit de rezistența deosebit de dârză, până la un moment, a noilor promovați, care au reușit imediat după pauză să aducă scorul la 14 - 10, după un superb eseu pe contra-atac. 

Dar gazdele au apăsat pe accelerație și prin jocul lor cursiv în care înaintarea și liniile dinapoi combină cu dexteritate, au marcat alte trei eseuri care le-au adus bonusul ofensiv.

O notă negativă în Ghencea a fost muzica la stație, foarte tare, uneori chiar când un jucător se pregătea să execute o lovitură la but. Această a muzicii la stație este o practică pe terenurile de rugby, dar nu trebuie să interfereze cu jocul.

Pe stadionul Olimpia, CSM, cu înaintarea sa de 928 de kilograme, a dominat un joc de uzură, deși a jucat în 14 timp de 25 de minute având un jucător eliminat, iar Zimbrii au continuat evoluția lor dezamăgitoare în această ediție de campionat.

Campionii, Timișoara Saracens, au obținut o victorie cu bonus ofensiv, 33 - 16 în deplasare cu Dinamo, nu înainte ca gazdele să conducă cu 13 - 12 la pauză și cu 16 - 12 imediat după reluare. 

În ultimul meci al zilei, la Cluj Universitatea a obținut prima victorie în acest campionat, 9 - 3 într-un meci fără eseu, împotriva celeilalte promovate, Tomitanii Constanța.

În clasament după cinci runde conduce Steaua cu 23 de puncte, urmată de CSM cu 20, Timișoara Saracens 19, Baia Mare 12, Buzău 8, Cluj 7, Constanța 5, Dinamo 3.

Runda a șasea se desfășoară pe 27 octombrie după următorul program:

ora 11:00   Olimpia CSM Bucuresti - SCM Gloria Buzau      
ora 11:00   Iuliu Hatieganu CS Universitatea Cluj - CSM Stiinta Baia Mare      
ora 11:00   Mihail Naca ACS Tomitanii Constanta - Timisoara Saracens      
ora 14:00   Florea Dumitrache CS Dinamo Bucuresti - CSA Steaua Bucuresti