Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Steaua 13 CSM 20 în derby-ul Super Ligii CEC Bank

steaua_csm.jpg

Steaua 13 CSM 20
CSM a obținut victoria datorită superiorității nete pe înaintare
Image source: 
FRR pagina de Facebook

Steaua a suferit prima înfrângere în ultima rundă a turului Super Ligii CEC Bank, 13 - 20 pe teren propriu în fața CSM. Tigrii au ocazia să termine pe primul loc în clasament dacă înving cu bonus în ultimul lor meci restant. 

Meciul din Ghencea a fost dominat teritorial categoric de CSM, care cu înaintarea sa masivă a privat gazdele de posesia balonului în majoritatea timpului. 

CSM a deschis scorul din lovitură de pedeapsă prin mjlocașul la deschidere Daniel Faasen, dar Steaua a preluat conducerea împotriva cursului jocului printr-un contra-atac în care balonul a trecut de pa mijlocașul la deschidere Tudor Boldor, fundașul Ionel Melinte și aripa Ionuț Dumitru, ultimul pasându-i mijlocașului la grămadă Florin Surugiu, venit ca un bolid la sprijin și care a culcat balonul la colț în terenul de țintă al CSM. Scor la pauză Steaua 5 CSM 3.

Tigrii și-au continuat dominarea după pauză și după Steaua și-a mărit avantajul, 8 - 3, din lovitura de pedeapsă a lui Melinte, CSM a preluat conducerea pentru prima oară prin eseul la centru al aripii Fonovai Tangimana, transfromat de Faasen: 8 - 10.

A urmat apoi un eseu superb al lui Melinte care a urmărit un șut în colțul drept, i-a smus balonul din brațe apărătorului și s-a prăbușit în but cu el: 13 - 10.

Steaua însă a obosit, jucătorii săi fiind nevoiți să se apare în permanență, iar inevitanilul s-a produs: la o acțiune la care balonul s-a plimbat de pe dreapta spre stânga, flankerul și căpitanul echipei, Adrian Ion (omul meciului) a finalizat în but o acțiune a masivilor săi colegi din înaintare.

Florin Vlaicu, intrat în locul lui Faasen a transformat eseul și peste câteva minute a transformat și o penalitate: 13 - 20 cu două minute rămase pe tabelă.

Steaua s-a aruncat în atac, CSM a apelat la un antijoc uneori grosolan și deși au terminat în 12 (Tangimana roșu + două cartonasșe galbene), Tigrii au obținut o victorie în fața unei echipe cu o linie dinapoi strălucitoare dar cu o înaintare incapabilă în acest meci să facă față enormei înaintări a oaspeților. Scor final Steaua 13 CSM 20.

În celelalte meciuri, codașa Dinamo s-a înclinat în mod logic pe teren propriu în fața Științei Baia Mare, 17 - 53, iar în derby-ul celor două promovate, Gloria Buzău a întrecut pe Tomitanii Constanța cu 20 - 6 pe teren propriu, obținând a treia victorie în cele șase meciuri disputate.

Mai sunt trei restanțe de disputat, CSM joacă cu Gloria Buzău, în timp ce campionii, Timișoara Saracens, mai au de disputat două partide, cu U Cluj și Constanța.

Înaintea acestor meciuri, clasamentul după șapte runde arată astfel:

1. Steaua 29, 2. CSM 24 (6 meciuri), 3. Baia Mare 22, 3. 4 Timișoara 17 (5 meciuri), 5. Buzău 13 (6 meciuri), 6. Cluj 8 (6 meciuri), 7. Constanța 5 (6 meciuri), 8. Dinamo 3

CSM mai are o restanță cu Buzău, Timișoara două meciuri cu Cluj și Constanța