Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Militarii români, prima medalie la Jocurile Invictus de la Sydney

Militarii români au obţinut la Jocurile Invictus de la Sydney prima medalie pentru România, la probele de canotaj în sală. Jocurile paralimpice Invictus au loc în Australia, în perioada 20-27 octombrie.

“La proba de 4 minute, anduranţă, Dumitru Paraschiva a obţinut locul 3 iar Ciprian Iriciuc locul 4 din 21 de competitori. La proba de 1 minut, sprint, Dumitru a obţinut locul 5 iar Ciprian locul 11 din 47 de competitori. Dragi camarazi, felicitări pentru participare şi vă mulţumim pentru efortul depus!”, scrie pe pagina de Facebook a echipei Invictus România.  România este reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney de 15 soldaţi care au fost răniţi în teatrele de război.  Aceștia concurează la șase discipline sportive individuale: tir cu arcul, atletism, canotaj la ergometru, powerlifting, ciclism, înot. La acestea se adaugă, ca sport de echipă, volei din poziţia şezând. Jocurile au debutat sâmbătă, iar echipa din partea României participă pentru a doua oară la aceste competiţii.

Este al doile an în care echipa României participă la aceste jocuri, după cele de anul trecut de la Toronto. Competiţia reuneşte în jur de 500 de soldaţi din întreaga lume, care au fost răniţi în diverse teatre de război, şi a fost înfiinţată în 2014 de Prinţul Harry al Marii Britanii.