Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Super Liga CEC Bank: CSM pe primul loc, Timișoara ține pasul

timisoara_constanta.jpg

Timișoara Saracens 38 Tomitanii Constanța 0
Timișoara Saracens și-a concretizat superioritatea în jocul deschis
Sursa imaginii: 
Timișoara Saracens Facebook

CSM a trecut pe primul loc în clasamentul Super Ligii CEC Bank la rugby după victoria, 40 - 14, cu Gloria Buzău. Campionii en titre, Timișoara Saracens, au ținut pasul cu  victorie clară, 38 - 0, cu Tomitanii Constanța.

Cele două meciuri erau restanțe din penultima rundă, a șasea, a turului campionatului și s-au închiat cu rezultate scontate, deși cu evoluții diferite pe teren. 

CSM, care are cea mai puternică înaintare din Super Ligă, s-a impus până la pauză, conducând cu 26 - 0, buzoienii jucând la un moment dat în 13, după ce au fost penalizați cu două cartonașe galbene pentru prăbușirea grămezilor.

Când bucureștenii au marcat al cincilea eseu imediat după reluare, scorul a devenit 33 - 0 și se prefigura o avalanșă de eseuri. 

Dar noua promovată și revelația acestui campionat nu s-a dezmințit, a jucat cu curaj a marcat două eseuri, față de doar încă unul al Tigrilor și a reușit să păstreze scorul în limitele fixate la pauză. Scor final CSM 40 Buzău 14.

La Timișoara campionii au marcat tot șase eseuri ca și CSM, dar nu au încasat niciun punct în fața celeilalte nou promovate, Tomitanii Constanța. 

Timișorenii mai au o restanță de jucat cu U Cluj pe teren propriu, reprogramată pe 16 martie 2019, și pot trece pe primul loc în clasamentul final al turului campionatului dacă obțin victoria la cel puțin 50 de puncte diferență.

Un trio în frunte

Clasamentul înaintea meciului Timișoara Saracens - U Cluj arată astfel (cu excepția celor două echipe, celelalte au toate câte șapte meciuri jucate):

1. CSM București 29 de puncte (+152)

2. Steaua 29 (+ 128)

3. Timișoara Saracens 24 (+102)

4. Știința Baia Mare 22

5. Buzău 13

6. Cluj 8

7. Constanța 5

8. Dinamo 3

Tot pe 3 noiembrie România A joacă cu Kenia pe Stadionul Steaua din Capitală de la ora 14, prilej de definitivare a lotului Stejarilor pentru meciurile cu Portugalia (10 noiembrie, ora 14, Baia Mare), Statele Unite (17 noiembrie, 14, Stadion Steaua) și Uruguay (24 noiembrie, 14, Stadion Steaua).

Meciul cu Portugalia reprezintă un baraj pentru stabilirea echipei care va juca în Cupa Europei pe Națiuni prima divizie. România a fost retrogradată pe ultima poziție ca urmare a folosirii în ediția precedentă a lui Sione Fakaosilea, care era ineligibil, în timp ce Portugalia s-a clasat pe primul loc în divizia a doua.