Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marius Copil, învins de Federer în finala carierei

finala_basel_marius_copil_roger_federer.jpg

Marius Copil va juca finala turneului de tenis de la Basel (Sursa foto: site ATP)

Tenismanul român Marius Copil a fost învins în două seturi, 7-6 (7/5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, duminică, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia).

Copil (28 ani, 93 ATP), venit din calificări, a reu;it la acest turneu cel mai important rezultat al carierei. El a învins şase adversari mai bine clasaţi decât el în drumul către finală, printre care s-au numărat croatul Marin Cilic,  numărul şase mondial, pe care l-a eliminat în optimile de finală (7-5, 7-6), şi germanul Alexander Zverev, al cincilea jucător al lumii, în faţa căruia s-a impus în semifinale (6-3, 6-7, 6-4).

Roger Federer (37 ani), numărul 3 mondial şi deţinătorul recordului de trofee de Mare Şlem (20), a câştigat  pentru a noua oară turneul din oraşul său natal. Este, totodată, cel de-al 99-lea titlu în circuitul profesionist.

Pentru reprezentantul ţării noastre, aceasta a fost a doua finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia, unde a fost învins în trei seturi de bosniacul Mirza Basic (7-6, 6-7, 6-4).

În urma acestei finale, Marius Copil, cel mai bun tenisman român al momentului, va face un salt de 33 de locuri, în clasamentul ATP, urmând ca începând de luni să ocupe locul 60 în ierarhia mondială.