Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România urcă pe locul 16 în clasamentul World Rugby

romania_portugalia.jpg

România 36 Portugalia 6, 10 noiembrie 2018
Stejarii au învins Portugalia cu 36 - 6 la precedentul meci disputat pe 10 noiembrie 2018
Sursa imaginii: 
Daniel Nechita

Echipa României a urcat pe locul 16 în clasamentul World Rugby, prima ascensiune după un an în ierarhia mondială. Stejarii vor avea un meci extrem de greu la București cu Statele Unite, clasate pe locul 15. 

Victoria Stejarilor împotriva Portugaliei (locul 24), 36 - 6 la Baia Mare, nu a modificat punctajul în clasament, în schimb ascensiunea lor este datorată victoriei Statelor Unite, 30 - 29 împotriva Samoa, obținută cu ultima lovitură a meciului, o penalitate din unghi de la 40 de metri transformată de mijlocașul la deschidere Will Hooley, care evoluează la Bedford în liga a doua a Angliei. 

Ca urmare, Stejarii au depășit Samoa în clasament și au urcat pe locul 16, după declinul început în noiembrie 2017 cu înfrângerea în fața Tonga la București, când ei se aflau pe locul 14.

Săptămâna viitoare Stejarii și Vulturii se vor întâlni pe stadionul Steaua din Ghencea, dar chiar și o victorie la peste 16 puncte diferență nu va fi suficientă României pentru a-i depăși în clasamentul mondial pe americani.

Un meci foarte așteptat s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii la Florența pe stadionul Artemio Franchi, unde Italia a învins Georgia cu 28 - 17, italienii trecând pe locul 13, în timp ce Lelos au căzut pe 14. 

A fost un meci al ambițiilor în care italienii au parat temporar pretențiile Lelos de accedere în locul lor în Turneul celor Șase Națiuni. 

Noua Zeelandă in extremis

În primele 10 clasate în topul mondial s-a produs o singură schimbare: Scoția a urcat pe 6 după victoria netă, 54 - 17 cu Fiji, în locul Australiei care a căzut pe 7 după înfrângerea la limită, 6 - 9 în fața Țării Galilor la Cardiff.

Anglia 15 Noua Zeelandă 16La această fază blocajul lui Courtney Lawes la șutul lui T.J. Perenara a fost considerat a fi off-side

 

În șocul titanilor, lidera clasamentului mondial, Noua Zeelandă, a depășit Anglia (locul 4) la Londra pe Twickenham, cu 16 - 15, după ce englezii conduceau la un moment dat cu 15 - 0 și după un eseu al englezilor anulat la video-arbitraj în ultimele cinci minute.

Ocupanta locului 2, Irlanda a trecut de Argentina, locul 9, la Dublin cu 28 - 17, după ce argentinienii conduceau în minutul 50 cu 17 - 15, în timp ce Africa de Sud (5) a învins Franța (8) pe Stade de France la Paris cu 29 - 26.

În sfârșit, într-un meci a două echipe calificate pentru Cupa Mondială de anul viitor din Japonia, Rusia (19) a învins Namibia cu 47 - 20, namibienii căzând de pe locul 22 pe 23, fiind înlocuiți de Canada, care se pregătește de turneul intercontinental de recalificare de la Marsilia, unde va lupta alături de Germania, Hong Kong și Kenya pentru ultimul loc calificativ la Cupa Mondială.

Sâmbătă are loc la Dublin marele derby între fruntașele clasamentului mondial, Irlanda - Noua Zeelandă.