Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: România 20 Uruguay 27, înfrângere istorică la final de an slab

romania_uruguay.png

România 20 Uruguay 27
Stejarii au fost dominați de Los Teros pe înaintare
Sursa imaginii: 
Telekom TV

Echipa de rugby a României a pierdut pentru prima oară un meci în fața echipei Urugay-ului, 20 - 27 pe stadionul Ghencea din București. A fost ultima partidă a unui an plin de decepții pentru Stejari.

Sâmbătă în Ghencea Stejarii au reușit o altă premieră negativă: înfrângere în fața unei echipe care a progresat mult, ce-i drept în uștimii ani, dar care este foarte departe de primul eșalon al rugby-ului mondial.

Românii au început meciul bine și au condus după o jumătate de oră cu 13 - 3, dar Los Teros s-au apărat foarte bine și au reușit să egaleze la pauză, cu un eseu de intercepție. 

La reluare, oaspeții au dominat pe alocuri categoric, inclusiv pe înaintare, presupusul punct forte al Stejarilor, dar nu au reușit să marcheze decât după ce mijlocașul la grămadă Florin Surugiu a primit cartonaș galben, la o fază la care aripa Vlăduț Zaharia a făcut un înainte intenționat la un atac al sud-ameicanilor în apropierea liniei de țintă a Stejarilor, iar arbitrul i-a dat cartonaș gaben lui Zaharia și a dictat eseu de penalizare.

Los Teros conduceau cu 20 - 13 și aveau o superioritate de doi oameni, dar totuși nu au reușit să o valorifice și atunci când au fost din nou în 15 Stejarii au reușit egalarea prin eseul pilierului Constantin Pristăviță, transformat de Florin Vlaicu: 20 - 20 și cinci minute de superoritate după un cartonaș galben acordat uruguayenilor. 

Dar în ultimele minute Stejarii au jucat fără luciditate și în loc să urmărească un drop goal entru care se pregătea Vlaicu au încercat să joace la mână pe liniile dinapoi, oferind uruguayenilor al doilea eseu pe intercepție cu ulima fază a jocului.

Scor final România 20 Uruguay 27, victorie meritată pentru echipa care a dovedit o mai mare maturitate în joc, o mai bună retenție a balonului și un control tactic fără cusur, exercitat de mijlocașul la deschidere Felipe Berchesi, care a arătat cum trebuie să joace un număr 10 la nivel internaional.  

Cu această înfrângere România cade de pe locul 17 pe 18 în clasamentul World Rugby, fiind înlocuită de Uruguay, o retrogradare de patru locuri față de poziția de acum un an.

Mai important însă este faptu că anu 2018 a constituit primul în care Stejarii nu s-au calificat la Cupa Mondială, iar procesul reconstrucției chipei naționale se anunță lung și dificil.