Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rugby: Cuplurile Clermont - Toulouse și Exeter - Saracens se desprind

toulouse_clermont.jpg

Agen 20 Toulouse 27
Toulouse a trecut de Agen în deplasare, ținând trena lui Clermont
Image source: 
www.rugbyrama.fr

În campionatele de rugby ale Franței și Angliei se detașează în frunte Clermont Auvergne și Stade Tolousain, respectiv Exeter Chiefs și Saracens. În Guinness Pro 14 conduc favoriții irlandezi Leinster și Munster. 

În runda a 14-a din Top 14, prima a returului, liderul Clermont a învins pe La Rochelle, clasată a treia, cu scorul de 44 - 19, dar a ratat punctul bonus, scorul la eseuri fiind 5 - 3, iar bonusul ofensiv se acordă în prima ligă a Franței pentru o victorie la diferență de cel puțin trei eseuri.

Toulouse a a învins pe Agen în deplasare cu 27 - 20 și rămâne la trei puncte distanță de lider în clasament, dar mărește distanța față de La Rochelle la șapte puncte.

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele: Stade Francais 27 Perpignan (cu internaționalul român Johan Van Heerden intrat în linia a doua după pauză) 8, Montpellier 14 Lyon 25, Racing 92 Paris 22 Toulon 13, Pau 40 Bordeaux Begles (cu pilierul moldovean Vadim Cobîlaș titular) 23, Grenoble (cu pilierul Mihăiță Lazăr intrat după pauză) 6 Castres (cu pilierul Tudor Stroe intrat după pauză)16.

În clasament conduce Clermont cu 52 de puncte, urmat de Toulouse cu 49, La Rochelle 42, Stade Francais 41, Lyon și Racing 92 câte 40.

Saracens - a doua înfrângere

În Gallagher Premiership campionii en titre Saracens au pierdut al doilea meci consecutiv în deplasare, 18 - 24 cu Sale Sharks, plătind tributul indisciplinei - două cartonașe galbene și nouă puncte încasate pe timpul inferiorității numerice.

Sale 24 Saracens 18
Saracens au pierdut în pofida revenirii cu Billy Vunipola (cu balonul) și Liam Williams
Image source: 
PA

De înfrângerea londonezilor au profitat Exeter Chiefs care și-au mărit avantajul în fruntea clasamentului prin victoria cu 15 - 9 în fața lui Bristol Bears, fără bonusul ofensiv cu care deveniseră obișnuiți la meciurile pe teren propriu.

Harlequins au urcat pe locul al treilea după victoria netă, 38 - 17 în deplasare cu Newcastle Falcons, în timp ce Leicester Tigers au învins pe Gloucester cu 34 - 16.

Cel mai dramatic meci s-a disputat între Worcester Warriors și Bath, oaspeții conducând cu 19 - 3 la pauză, dar Warriors au obținut victoria cu 21 - 19 după 18 minute de prelungire a timpului regulamentar, Bath terminând meciul în 11, având un cartonaș roșu și trei cartonașe galbene.

În ultima partidă a rundei a 12-a Wasps a învins pe Northampton Saints (care vor juca cu Timișoara Saracens în Challenge Cup pe 18 ianuarie) cu 27 - 16.

În clasament pe primul loc se află Exeter cu 51 de puncte, urmați de Saracens cu 47, Harlequins cu 33 și Gloucester cu 32.

Dominație irlandeză

În Guinness Pro 14 - liga celto-italo-sud africană - runda a 13-a a programat alte derby-uri irlandeze și galeze.

Leinster 40 Ulster 7
Leinster își continuă galopul de sănătate în fruntea Guinness Pro 14
Image source: 

Campionii en-titre Leinster au obținut o victorie confortabilă în fața lui Ulster, 40 - 7, în timp ce marii lor rivali, Munster au trecut în deplasare de Connacht cu 31 - 24.

În derby-urile galeze  Scarlets au învins pe Dragons (adversarii Timișoara Saracens în Challenge Cup pe 11 ianuarie) cu 22 - 13 în timp ce Ospreys au depășit pe Cardiff Blues (cu pilierul moldovean Dmitri Arhip) cu 20 - 11.

Performanța rundei a înregistrat-o Benetton Treviso, care a învins cu 20 - 17 pe Glasgow Warriors, liderii de până acum în grupa A. 

În celelalte meciuri s-au înregistrat rezultatele : Edinburgh 38 Southern Kings 0 și Zebre 12 Toyota Cheetahs 27.

În grupa A a trecut pe primul loc Munster cu 44 de puncte, urmat de Glasgow cu 42, Ospreys și Connacht cu câte 37.

În grupa B conduce detașat Leinster cu 54 de puncte, urmat de Edinburgh și Benetton cu câte 35.