Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dumitru Hărădău: Principala calitate pe care o are Simona Halep este forţa mentală

Simona Halep, aici la Australian Open (Foto: AFP/William West)

Simona Halep a obţinut „o victorie muncită” în primul tur la Australian Open. Afirmaţia a fost făcută la RFI de preşedintele turneului BRD Bucharest Open, Dumitru Hărădău, după ce liderul mondial a învins-o pe Kaia Kanepi din Estonia.

Simona Halep înregistrează la Australian Open prima victorie din noul sezon, după o absenţă de câteva luni, cauzată de o hernie de disc.

Dumitru Hărădău spune că jocul precaut al liderului mondial este firesc, după o absenţă îndelungată de pe teren: „Şi atunci când eşti primul jucător din lume, când ţi se întâmplă să ai un accident sau să nu ai posibilitatea ca pentru o perioadă lungă de timp să te pregăteşti sau să participi la turnee, să ai meciuri, orice mare campion când revine la nivelul cel mai înalt are foarte multe întrebări la care îi greu să-şi răspundă. El mereu se întreabă: domnule, dar am lipsit atâta, m-am antrenat, dar ce se întâmplă cu mine, dar eu joc bine, eu sunt în formă. Toate treburile astea îţi afectează factorii care fac diferenţa la nivelul ăsta, care sunt legaţi de încredere, de motivaţie, de concentrare”.

Fostul jucător de tenis crede că „principala calitate pe care o are Simona Halep este forţa mentală”.

 
Dumitru Hărădău, despre calificarea Simonei Halep în turul secund la Australian Open 2019